Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ανακυκλώθηκαν από το Δήμο Φαιστού πάνω από 215.000 τόνοι απορριμμάτων, που αποτελούν ρεκόρ διμήνου για τα δεδομένα του Δήμου. Ειδικότερα, τον Ιούνιο ανακυκλώθηκαν 100.960 τόνοι απορριμμάτων, ενώ τον Ιούλιο 114.080 τόνοι.

Εξαιτίας της πολύ μεγάλης απήχησης που παρουσιάζει η ανακύκλωση στο Δήμο Φαιστού, η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρία, δύο κόκκινους κάδους στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, στην κάτω κεντρική είσοδο του Δημαρχείου και στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου παραπλεύρως του Νηπιαγωγείου.

Στόχος της δράσης είναι να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγουν σε χωματερές, αλλά και η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας. Μέσα από τη συγκεκριμένη ενέργεια, υπάρχει συνολική στόχευση, σε βάθος χρόνου, να καταλήγουν στα σκουπίδια μόνο το 2 % των παλιών ρούχων και υποδημάτων. Είναι χαρακτηριστικό, πως μετά από διαλογή, τα ρούχα των κόκκινων κάδων προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μέσω των υπηρεσιών των Δήμων. Ρουχισμός διατίθεται επίσης για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. Το υπόλοιπο ποσοστό των ρούχων και των παπουτσιών εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση.

«Με χαρά επεκτείνουμε τις δράσεις ανακύκλωσης και στον τομέα της ένδυσης και της υπόδησης» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης που προσθέτει: «Η αύξηση του τονάζ ανακύκλωσης μας ικανοποιεί και μας γεμίζει ευθύνη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας κι ευχαριστούμε όλους τους δημότες, που ανταποκρίνονται στο όραμα μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει: «Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός πως μετά από χρόνια απραξίας επαναφέραμε την ανακύκλωση στο Δήμο μας, η οποία και αγκαλιάστηκε από τους δημότες μας. Η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι δείγμα πολιτισμού και δείχνει παράλληλα πως υπάρχει η ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και για ένα καλύτερο μέλλον. Ευχαριστούμε όλους τους δημότες μας που ανταποκρίνονται στην προσπάθεια και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook