Οι γονείς του Τζακ, Μιγκέλ και Τόρι Φέντον, μίλησαν στο ITV News για τον γιο τους και ζητούν απαντήσεις από τις ελληνικές Αρχές για το μοιραίο ελικόπτερο στα Σπάτα. Ο 22χρονος μόλις είχε επιστρέψει από διακοπές στη Μύκονο τον περασμένο Ιούλιο και χτύπησε από τον έλικα του ελικοπτέρου που επέβαινε, χάνοντας τη ζωή του.

«Ήταν ο καλύτερός μου φίλος», δήλωσε ο πατέρας του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες συνομιλίες που είχαν, όταν ο γιος του τού έστειλε μήνυμα για να του πει: «Ευχαριστώ μπαμπά που έκανες τα γενέθλιά μου τα καλύτερα».

«Η σκέψη ότι δεν θα έχουμε ποτέ ξανά αυτή την επικοινωνία…», είπε ο πατέρας του άτυχου νεαρού στο ITV News, όπως μεταδίδει και η DailyMail, με τη σύζυγό του να προσθέτει: «…δεν γίνεται χειρότερο από αυτό».

Το μοιραίο βράδυ, οι γονείς του Τζακ τον περίμεναν στο σπίτι και είχαν αφήσει ανοιχτή την πίσω πόρτα και φαγητό στο ψυγείο. Όμως, δεν τους ξύπνησε ο γιος τους αλλά οι Έλληνες αστυνομικοί. Αυτοί τους ανέφεραν ότι ενώ ο 22χρονος αποβιβάστηκε με ασφάλεια από το ελικόπτερο, έτρεξε στο πίσω μέρος για να βγάλει σέλφι, παρά τις προειδοποιήσεις από το πλήρωμα εδάφους, και έπεσε κατά λάθος πάνω σε έλικα που ακόμα στροβιλιζόταν.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί αποσύρθηκαν και έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του Τζακ Φέντον, με τους γονείς του να υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ παράλληλα η μητέρα του είπε ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να υπερασπιστούν τον γιο τους.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος», είπε προσθέτοντας «όλοι όσοι ήταν εκεί είπαν ότι δεν ήταν τίποτα τέτοιο». Από την πλευρά του, ο πατέρας σημείωσε ότι παρόλο που δεν βρισκόταν στην Αθήνα, φανταζόταν ότι το δυστύχημα ήταν «βίαιο με κάθε τρόπο».

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι γονείς του 22χρονου ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις, όμως ελληνικές αρχές λένε ότι δεν θα σχολιάσουν κάτι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα.

«Δεν θέλω όλα αυτά να μπουν κάτω από ένα χαλί, για να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο γιατί είναι φρικτό», είπε η μητέρα του θύματος.

Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα – Η απάντηση της εταιρείας

Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, με την εταιρεία του ελικοπτέρου να τονίζει ότι «εφαρμόσαμε κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας».

«Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα. Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης.

Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων».

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook