Πιο συγκεκριμένα, οι πόλεις Σουάνζι και Λανέλι, στα νοτιοδυτικά της Ουαλίας, κήρυξαν κατάσταση ξηρασίας αφού υπέστησαν την πιο ξηρή άνοιξη και αρχές του καλοκαιριού εδώ και 40 χρόνια. Έτσι, θα επιβληθούν περιορισμοί στην κατανάλωση νερού.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, έπεσε μόνο το 65,5% του συνηθισμένου μέσου όρου βροχοπτώσεων και η στάθμη ορισμένων ποταμών είναι «ασυνήθιστα χαμηλή», σύμφωνα με την ουαλική υπηρεσία φυσικών πόρων (NRW).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε κατάσταση ξηρασίας έχει κηρυχθεί η πλειονότητα των περιοχών της Αγγλίας, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της και κατά συνέπεια, θα επιβληθούν περιορισμοί στην χρήση νερού στο Λονδίνο από τις 24 Αυγούστου.

Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στην βρετανική πρωτεύουσα και την Οξφόρδη, στα δυτικά, δεν θα μπορούν κυρίως να ποτίσουν πλέον τους κήπους τους, να γεμίσουν τις πισίνες τους, μικρές ή μεγάλες, να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους, τα τζάμια ή τις αυλές τους χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος.

Μολονότι υπάρχει περισσότερη υγρασία τις τελευταίες μέρες στη Βρετανία, θα χρειαστεί να βρέξει πολύ κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα για να αναπληρωθούν οι υδροφόροι ορίζοντες, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook