Ο κ. Γιώργος Διαλλινάς, Καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (Ε.Μ.Β.Ο) διοργανώνει το διεθνές συνέδριο «EMBO Workshop on Membrane transporters as essential elements of cellular function and homeostasis”, στις 23-27 Αυγούστου 2022 του στα Χανιά, στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Χανίων (https://coming-soon.embo.org/w21-76).

Τα συνέδρια του ΕΜΒΟ (European Molecular Biology Organization) θεωρούνται παγκόσμιας εμβέλειας και συγκεντρώνουν τους κορυφαίους επιστήμονες στον χώρο της Μοριακής Βιολογίας. Χαρακτηριστικά, στο συγκεκριμένο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες από  τα Πανεπιστήμια του Yale, Imperial, King’s College, Harvard, Paris Diderot, Stockholm, Chicago, του Dusseldorf, των Επιστημονικών Ακαδημιών της Αυστρίας και Τσεχίας,  και άλλα, καθώς και ο Καθ. Νεκτάριος  Ταβερναράκης, πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (E.R.C.).

Στόχος του παρόντος συνεδρίου είναι η ενημέρωση και ανταλλαγή  γνώσεων και απόψεων μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων στον χώρο της Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας που αφορούν τους μηχανισμούς λειτουργίας και ρύθμισης των πρωτεϊνών που ελέγχουν την είσοδο και έξοδο ουσιών και φαρμάκων στα κύτταρα. Πέραν της καθαρά βασικής επιστημονικής γνώσης  που προκύπτει από τις συγκεκριμένες έρευνες, είναι προφανές  ότι εδώ τίθενται και οι μελλοντικές βάσεις για την κατεύθυνση της έρευνας σε μια νέα στεοχευμένη φαρμακολογική προσέγγιση ασθενειών.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από το ΕΜΒΟ, και από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, το ΕΚΠΑ (Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών) και το Ι.Τ.Ε., την LabSupplies και την Α.Ν.Ε.Κ.  

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook