Με τις δάφνες από την μεγάλη νίκη επί του Άρη να είναι ακόμη νωπές η ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου είναι έτοιμη για ακόμη ένα δύσκολο ματς στην Α1 κατηγορία.

Το συγκρότημα του Στ. Κουφού αντιμετωπίζει την Τετάρτη στις 4 το μεσημέρι στην Δράμα τον τοπικό ΚΑΟΔ για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και στόχος των παικτών της ομάδας του Ρεθύμνου να κάνουν ακόμη μια καλή εμφάνιση και αν μπορούν αυτή να συνδυαστεί με την τρίτη εκτός έδρας νίκη της κρητικής ομάδας μακριά από το σπίτι της.

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου Στέργιος Κουφός μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το ματς με τον ΚΑΟΔ τόνισε : «Σε διάστημα 10 ημερών καλούμαστε να δώσουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Μετά τον Παναθηναϊκό, την παράταση με τον Κολοσσό, την υπερπροσπάθεια και ανατροπή με τον Άρη, έχουμε μπροστά μας την εκτός έδρας δοκιμασία με τον ΚΑΟΔ. Συνεπώς, η κούραση είναι το μεγάλο ερωτηματικό για την ομάδα μας. Το Ρέθυμνο, ο ΚΑΟΔ και ο Κολοσσός είναι οι ομάδες που έχουν αρκετές ομοιότητες λόγω του ότι βρίσκονται στη περιφέρεια, έχουν δυνατές έδρες και γενικότερα βγάζουν υγεία και όσον αφορά το χορηγικό κομμάτι. Φέτος η Δράμα έχει χτίσει ένα αξιόμαχο σύνολο και ειδικά μετά τις προσθήκες των Μπάβτιτς και Μονρό έχει ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Στηρίζει πολλά στην έδρας της και μέσω αυτής θα προσπαθήσει να τερματίσει στις υψηλές θέσεις. Αν αφήσουμε στην άκρη την κούραση, βαρόμετρο για εμάς είναι ν\’ ανταποκριθούμε απέναντι στις προσωπικότητες της Δράμας, δηλαδή στην αντιμετώπιση των Χαραλαμπίδη, Χαντ, Καρύδα και Τσέρανιτς. Επίσης, ο ΚΑΟΔ έχει κάνει μεγάλα σκορ στην έδρα του, άρα θα πρέπει να είμαστε 100% προσηλωμένοι στον στόχο μας και με μυαλό να διαχειριστούμε το ματς. Γενικότερα, η Δράμα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την δικιά μας ομάδα, καθώς τρέχει πολύ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να τον φέρουμε στα δικά μας επίπεδα και έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε σιγά – σιγά τις βάσεις για ένα καλό αποτέλεσμα. Τέλος, θα παραταχθούμε στο ματς της Τετάρτης, έχοντας κάνει μία μονάχα προπόνηση, καθώς είναι πρωτόγνωρο το να αγωνιζόμαστε Τετάρτη – Κυριακή. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, καθώς μπορούμε να πούμε πως η εικόνα της παραμονής είναι ευδιάκριτη. Αυτό έχω τονίσει και στους παίκτες μου, καθώς τα επόμενα ματς θα πρέπει να τα δούμε από άλλο πρίσμα. Θα μπορέσουμε να δούμε αν μπορούμε να προσφέρουμε στο Ρέθυμνο το κάτι παραπάνω».

Για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον ΚΑΟΔ μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και ο γκάρντ του Ρεθύμνου Νίκος Κατσαρές που επισήμανε : «Μετά τη μεγάλη νίκη που κατακτήσαμε απέναντι στον Άρη, έρχεται ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι και μάλιστα σε μία δυνατή έδρα, αυτή της Δράμας. Το παιχνίδι της Τετάρτης έρχεται μετά από 3 ημέρες και παρά το γεγονός πως δεν είμαστε συνηθισμένοι να αγωνιζόμαστε Τετάρτη – Κυριακή, θα κάνουμε τα πάντα για το θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχει κούραση αλλά και οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση. Σε όλα τα εκτός έδρας ματς είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό θα κάνουμε και απέναντι στη Δράμα. Θα αγωνιστούμε με το δικό μας στιλ, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του coach Κουφού και πιστεύω πως θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».