Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ με την απόφαση του στις 09/01/2012, το σύνολο της πρότασης που είχε κατατεθεί από τον Δήμο Ηρακλείου στα πλαίσια του Προγράμματος « Εξοικονομώ ».

Το σύνολο του ποσού ανέρχεται σε 1.540.000 € και αποτελεί το 45% της συνολικής χρηματοδότησης σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης.

Το Πρόγραμμα ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ¨, στοχεύει στην βελτίωση των όρων ενεργειακής αποδοτικότητας υποδομών, κοινόχρηστων χώρων κ.α. σε τοπικό επίπεδο, στην προώθηση δράσεων επίδειξης με άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες ταξινομούνται σε πέντε (5) άξονες προτεραιότητας που είναι οι εξής :

1. Παρεμβάσεις σε Υφιστάμενα Δημοτικά Κτίρια και πιο συγκεκριμένα στα :
α) Σχολικό Συγκρότημα Τάλως ( 32ο & 43ο Νηπιαγωγεία, 4ο & 50ο Δημοτικά Σχολεία, 11ο Γυμνάσιο & 13ο Λύκειο ), συνολικού εμβαδόν 3.712τμ.
β) 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ( συνολικού εμβαδόν 3.173τμ)
γ) Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω ( συνολικού εμβαδόν 2.022τμ)
δ) Δημοτικό Κτίριο στις οδούς Μίνωος & Μιχ. Αρχαγγέλου ( συνολικού εμβαδόν 617τμ),
ε) Πρώην Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού
στ) Παιδικό Σταθμό και κτίριο ΚΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού
ζ) 2ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
η) Πολύκεντρο Νεολαίας Νέας Αλικαρνασσού
όπου προβλέπονται παρεμβάσεις όπως Αλλαγές Κουφωμάτων, Αλλαγή Μόνωσης Εξωτερικής Τοιχοποιίας, Αλλαγή Μόνωσης Οροφής και Εγκατάσταση Συστήματος BEMS (πίνακας ελέγχου & διαχείρισης ενεργειακών πόρων κτιρίου).
2.Παρεμβάσεις σε Κοινόχρηστους Χώρους του Αστικού Περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα στην Πεταλοειδή Οδό, σε μήκος 2.700μ, όπου προβλέπεται Αντικατάσταση Μέρους των λαμπτήρων νατρίου με λαμπτήρες τεχνολογίας LED καθώς και ανάπτυξη συστήματος τηλεδιαχείρισης του δημοτικού φωτισμού
3. Πιλοτικές Παρεμβάσεις στις Αστικές Μεταφορές, όπου προβλέπεται η εκπόνηση Συγκοινωνιακής Μελέτης για το Δήμο Ηρακλείου.
4. Παρεμβάσεις σε λοιπές Τεχνικές Αστικές (Δημοτικές) Υποδομές και
5. Δράσεις Διάδοσης, Δικτύωσης και Ενημέρωσης της Τοπικής Κοινωνίας για αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook