«Ακόμα μία χωματερή, ακόμα μία φορά που γινόμαστε μάρτυρες της περιβαλλοντικής καταστροφής και υποβάθμισης ενός τόπου – και πάλι στη Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου.

Σε έκταση εντός της Τοπικής Κοινότητας Αφράτων έχει “δημιουργηθεί” ένας νέος σκουπιδότοπος, όπου γίνεται ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών, σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων.

Η κατάσταση αυτή είναι ντροπιαστική. Ο Δήμος Πλατανιά οφείλει άμεσα, εδώ και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες του. Ευθύνες που είναι πολύ μεγάλες αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι μαρτυρίες – καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες οχήματα του Δήμου μεταφέρουν και εναποθέτουν μπάζα στο συγκεκριμένο σημείο, σε πολύ τακτική βάση!

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη ρύπανση και την καταστροφή του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς παλαιότερα υπήρξαν ανάλογα φαινόμενα με ανάλογες χωματερές στον χώρο πέριξ του γηπέδου της Σπηλιάς και στην περιοχή πίσω από τον κόμβο του Κολυμπαρίου.

Οι ευθύνες αυτές ανήκουν στον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και στη Δημοτική Αρχή, που οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα, να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν πλήρως τον χώρο, καθώς και να σταματήσουν διά παντός την “τακτική” της δημιουργίας μικρών χωματερών σε διάφορα σημεία του Δήμου μας, επειδή έτσι βολεύει.

Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά”

Ανθούσης Δημήτριος
Κουμάκη Αλεξία
Μαριανάκης Στυλιανός»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook