Την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών των Χανίων προκάλεσε η είδηση της υπόθεσης αποπλάνησης ανηλίκων από μια 22χρονη δασκάλα που αποκαλύφτηκε το πρωί της Τρίτης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Η Υπηρεσία μας αφού ενημερώθηκε για περιστατικό αποπλάνησης ανηλίκου από δασκάλα δημοτικού σχολείου του Νομού Χανίων προχώρησε στις πρώτες διερευνητικές ενέργειες προκειμένου να εντοπίσουμε που ακριβώς συνέβη το περιστατικό και σε τι ακριβώς έγκειται. Συλλέξαμε κάποια στοιχεία και περιμένουμε την δικογραφία της έρευνας που διεξάγεται από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το τελικό πόρισμα» ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο προιστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης.

και συνέχισε:

«Ως Υπηρεσία λυπούμαστε για το συμβάν. Βέβαια περιμένουμε να ενημερωθούμε για τις πραγματικές διαστάσεις του περιστατικού (από το τελικό πόρισμα).

Ως εκπαιδευτικοί ζητούμε συγνώμη από την τοπική κοινωνία και καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τέτοιες πρακτικές. Εφόσον αποδειχτούν (τα συγκεκριμένα περιστατικά) η Υπηρεσία μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή στο Ηράκλειο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Περιμένουμε τη δικογραφία για να αποτιμήσουμε τα πραγματικά περιστατικά και να προβούμε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες».

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων κ. Φώτης Ποντικάκης, ο οποίος τόνισε πως:

«ως Σύλλογος περιμένουμε τα αποτελέσματα από τις ανακρίσεις και από την έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία».

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι ειδικά στο facebook καθένας μπορεί να δηλώνει οτιδήποτε. Άρα υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Το διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο μέσο που μας βοηθάει σε πάρα πολλά πράγματα αλλά ενέχει και πάρα πολλούς κινδύνους» τόνισε.