Τα έργα αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη ποταμού στον δήμο Πλατανιά των Χανίων αναμένεται να δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέταξε στο Τομεακό του Πρόγραμμα 2021-2025 το συνολικό έργο που έχει λάβει το πράσινο φως της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ τον περασμένο Ιούνιο και πλέον απομένει να δημοσιευθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Με την απόφαση ένταξης έχει χρηματοδοτική κάλυψη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να συγκεκριμενοποιηθεί η χρηματοδότηση από τον ανάδοχο.

Η Σύμπραξη για τα έργα αξιοποίησης του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη ποταμού, αφορά στη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Φράγματος Ντεριανού και του Φράγματος Σεμπρωνιώτη, της συνδετήριας σήραγγας των δύο δημιουργούμενων ταμιευτήρων, των έργων μεταφοράς και διανομής νερού των νέων ταμιευτήρων για την άρδευση καλλιεργούμενων περιοχών των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου της Π.Ε. Χανίων και των έργων επεξεργασίας και μεταφοράς νερού του ταμιευτήρα του φράγματος Ντεριανού για την ενίσχυση της ύδρευσης των ανωτέρω Δήμων.

Το κόστος εκτιμάται σε 267,09 εκατ. ευρώ και η διάρκεια της σύμπραξης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2024 και να λήξει τον Αύγουστο του 2054.

Αυτό σημαίνει συνολικά, μαζί με την περίοδο κατασκευής, 30 έτη.

(Με πληροφορίες από ypodomes.com)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook