Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή –προσωρινού- προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα ηγηθεί του Κινήματος σε περίπτωση ξαφνικών εκλογών ζητεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Η κ. Διαμαντοπούλου καταθέτει την πρόταση αυτή θεωρώντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές ότι δεν θέλει ο ίδιος να ηγηθεί στις εθνικές εκλογές.

Επίσης, προτείνει οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου –όχι του προσωρινού- να κινηθούν αμέσως μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI.

Σύμφωνα με την πρόταση της, τότε θα πρέπει να συνέλθει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο με σκοπό την υποβολή και την ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, θεωρεί δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο στην άσκηση υπουργικών καθηκόντων και στην υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.