Σκηνές “αστυνομικής” ταινίας συμβαίνουν στις φυλακές Χανίων και συγκεκριμένα στο Κ.Κ. ΚΡΗΤΗ Ι με τα περιστατικά βίας να πληθαίνουν και την Διοίκηση να δείχνει να μην μπορεί να τα διαχειριστεί.

Χθες Κυριακή (28/8/2020) το απόγευμα μετά από συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων που χρησιμοποίησαν ακόμα και μεταλλικά αντικείμενα οδήγησαν την κατάσταση εκτός ελέγχου, με τις νεότερες πληροφορίες του Flashnews.gr να αναφέρουν ότι υπήρξαν τρεις τραυματίες, με τον έναν να χειρουργείται στο κεφάλι και να βρίσκεται αυτήν την ώρα στην εντατική και στους άλλους δύο να έχουν γίνει ράμματα σε διάφορά σημεία.

Το περιστατικό που προσπάθησαν να θάψουν (;)

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μόνο που έλαβε χώρα στην φυλακή, την τελευταία εβδομάδα. Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη (;) και την Τετάρτη (24/8/2020)  όπου υπήρξε συμπλοκή κρατουμένων σε πτέρυγα του καταστήματος, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κρατουμένου αραβικής καταγωγής, από συγκρατούμενο του με μαχαίρι, ελαφριά (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) στο πρόσωπο και με σοβαρό τραύμα στο χέρι.

Το θύμα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στην συνέχεια η υπηρεσία, ως όφειλε, πραγματοποίησε έλεγχο στην συγκεκριμένη πτέρυγα ώστε να κατασχέσει το αυτοσχέδιο μαχαίρι και να απομακρύνει, τυχόν, άλλα απαγορευμένα είδη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αντιστοίχως. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 13:30 την ίδια μέρα που έγινε το περιστατικό, με την συνδρομή της εξωτερικής φρουράς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εύρεση απαγορευμένων αντικειμένων.

Ωστόσο όμως το περιστατικό αυτό δεν έγινε γνωστό στα ΜΜΕ, αντίθετα δύο μέρες μετά, στις 26/08/2022, με «επιλεκτική» διαρροή μέσα από την φυλακή, δόθηκαν σε ιστοσελίδα της πόλης των Χανίων φωτογραφίες και πληροφορίες για δήθεν ξαφνική ερεύνα που ανακάλυψε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και αυτοσχέδια μαχαίρια, χωρίς όμως να ειπωθεί ότι η έρευνα έγινε μετά από το περιστατικό.   

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα έγινε την Τετάρτη (24/8) εξαιτίας του παραπάνω συμβάντος και διεξάγεται πάντα μετά από σοβαρό περιστατικό και στον χώρο που έλαβε χώρα το συμβάν, όμως παρουσιάστηκε ως έκτακτη για δείξει την δήθεν σημαντική επιτυχία της Διοίκησης.  

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στην συνέχεια, μετά το περιστατικό της 24ης Αυγούστου και για τις τρεις επόμενες ημέρες, οι κρατούμενοι έμειναν κλειδωμένοι στα κελιά τους και είναι άγνωστο αν είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας για το περιστατικό, είναι άγνωστο αν είχε ενημερωθεί το Υπουργείο, ώστε να δώσουν την άδεια να γίνει ο εγκλεισμός τους.

Και δεν έφτανε αυτό, αλλά μετά το άνοιγμα της πτέρυγας, σημειώθηκε το χθεσινό περιστατικό με τους τρεις τραυματίες, στη ίδια πτέρυγα που είχε γίνει και το προηγούμενο και πού την είχαν κλείσει για 3 μέρες, κρατώντας δεκάδες κρατούμενους στα κελιά τους!!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά. Έγινε το περιστατικό της 24ης Αυγούστου, υπήρξε τραυματισμός, ενημερώθηκε το Υπουργείο και ο αρμόδιος εισαγγελέας, πάρθηκε άδεια να κλειστούν 3 ολόκληρες ημέρες; Και αν ναι, γιατί δεν απομονώθηκαν τα άτομα που συμμετείχαν, ώστε να μην ξαναδημιουργήσουν πρόβλημα; Και τι έγινε με την αναφορά, εκδικάστηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο ή κρατείται σε συρτάρι;

Σε κάθε περίπτωση οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στο κατάστημα κράτησης των φυλακών της Αγιάς είναι στα… κάγκελα, καθώς τονίζουν συνεχώς ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και ζητούν εμπεριστατωμένη έρευνα για τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα εντός της φυλακής και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές κρατουμένων αλλά και υπαλλήλων.

Άραγε ενημερώνεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Εισαγγελία για όσα συμβαίνουν στις φυλακές; Γίνονται έρευνες, παίρνουν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχει και σβήνει κάθε 2 εβδομάδες, παίρνουν τις σχετικές αναφορές; Διότι τα περιστατικά και υπαρκτά είναι και  πληθαίνουν επικίνδυνα!

Και εδώ, να θυμίσουμε πάλι ότι εκκρεμεί ακόμα και η δικογραφία για τον θάνατο κρατουμένου από φωτιά.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook