Πρώτη ενημερώση 8.07 / Τελευταία ενημέρωση 9.27

Επιχείρηση διάσωσης χθες το βράδυ για 30 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Κισάμου.

Χθες το μεσημέρι οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, Κυθήρων και Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι σκάφος με επιβαίνοντες αλλοδαπούς πλέει ακυβέρνητο και ζητά συνδρομή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, ξεκίνησαν έρευνες από δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία εντόπισαν μηχανοκίνητο λευκό ξύλινο σκάφος μήκους περίπου 10,5 μέτρων στο οποίο επέβαιναν 30 αλλοδαποί.

Μόλις εντοπίστηκαν οι αρχές προχώρησαν στη διάσωσή τους σε βραχώδη περιοχή πλησίον της παραλίας “Τηγάνι” στην Γραμβούσα.

Αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κισάμου Χανίων. Συνολικά καταμετρήθηκαν 17 άνδρες, 4 γυναίκες και 9 ανήλικοι.

Οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν προς το παρόν στο Καστέλι μέχρι να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι ίδιοι δηλώνουν πολίτες Λιβάνου και Συρίας ωστόσο αυτό μένει να ελεγχθεί από τις αρχές.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να κατασχεθεί.

Δείτε τις φωτογραφίες του sadentrepese.blogspot.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook