Νομοθετική ρύθμιση με την οποία όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι δυσπρόσιτες και ανήκουν σε ορεινούς δήμους να εξαιρεθούν από την εφαρμογή της ΚΥΑ που ορίζει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη ή τμήμα τάξης στο δημοτικό σχολείο, προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου Σελίνου.

Ειδικότερα μετά από εισήγηση της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, Παναγιώτας Αδάμ, αποφασίστηκε ομόφωνα να προτείνει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εγκρίνεται η λειτουργία τμημάτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κι απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στις κατηγορίες Η’-ΙΓ’.

Επιπλέον, προτείνεται από το Δ.Σ. με τη νομοθετική ρύθμιση να στελεχώνονται με προτεραιότητα τα τμήματα των σχολικών μονάδων που ανήκουν στις κατηγορίες Η’-ΙΓ’ και να εξασφαλίζονται οι πόροι και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους ώστε να καλύπτεται πλήρως το ωρολόγιο πρόγραμμα που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook