Τον Ανωγειανό και πολιτικό Γιάννη Κεφαλογιαννη τίμησε σήμερα το απόγευμα ο Δήμος των Ανωγειων, με τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ημέρα θανάτου του.

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Νίκος Ξυλούρης, με κεντρικό ομιλητή των πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο και για τις υποκλοπές:

«[…] Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!

Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών […] »

Στον μουσικό επίλογο της εκδήλωσης συνεργάστηκαν δυο σπουδαίοι μουσικοί, ο Μινως Μάτσας και ο Βασιλης Σκουλάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook