Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη συναυλία με τους εμβληματικούς ερμηνευτές Μαρία Φαραντούρη και Μανώλη Μητσιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, στις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν σφραγίσει με τις αυθεντικές ερμηνείες τους τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ.

Η συναυλία που γίνεται ένα χρόνο μετά την απώλεια του μεγάλου δημιουργού και τον καταστροφικό σεισμό, θα έχει ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. ως μία πράξη ηθικής στήριξης στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

«Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζει να μας εμπνέει, να μας ενώνει και να μας καθορίζει διαχρονικά. Η σπουδαία αυτή συναυλία την οποία στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε ως Δημοτική Αρχή με την Περιφέρεια Κρήτης, θα στείλει μέσα από τα τραγούδια του εμβληματικού συνθέτη -τα οποία αποτελούν φάρο ελπίδας- μηνύματα αλληλεγγύης, ανάτασης και θάρρους στους δημότες μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Την ίδια ημέρα, θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Αρκαλοχωρίου από τις 7:00 μ.μ., σχετικές με τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας, θα ναυλώσει λεωφορείο για τη μεταφορά των δημοτών στον συναυλιακό χώρο. Ειδικότερα, το λεωφορείο θα περάσει στις 18.30 μ.μ από το Καστέλλι (Πλατεία Ελευθερίας- ΚΑΠΗ), στις 19.00 μ. μ από το Θραψανό (Δημοτικό Σχολείο Θραψανού) και στις 19.30 μ.μ από το Αρκαλοχώρι (εκκλησία του Αφέντη Χριστού και Δημαρχείο Μινώα Πεδιάδας).

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια τιμής και μνήμης στον Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή Φορέων και Συλλόγων του Δήμoυ, ενώ όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook