Η παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, ΦΑΕΘΩΝ/Οβίδιος-Ευριπίδης, πρόκειται να παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μυκόνου σε συνεργασία με την APPARAT ATHEN AΜKE.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η παράσταση είχε παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης το 2020, με το φως της μέρας, σε αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία δεν δόθηκαν οι προγραμματισμένες παραστάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Μήλου και της Δήλου.

Η παράσταση αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).

Ταυτότητα παράστασης

Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου                                           

Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντέας                                        

Μουσική: Σόλης Μπαρκή                                                                                                          

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση -άλλοτε διαλογική,άλλοτε χορική-, θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, ένας δεξιοτέχνης στο είδος μουσικός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook