Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί «σχεδίου λύσης Βήτα» αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας που δεν είναι η λύση του Κυπριακού, αλλά η διχοτόμηση, επεσήμανε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Στεφάνου, καταγγέλλει αυτές τις προθέσεις και καλεί τη διεθνή κοινότητα να υποδείξει στην Τουρκία ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιήσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για λύση.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, τόνισε ο εκπρόσωπος, συνεχίζει τις προσπάθειες για λύση και επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι δεν νοείται κατάληξη της ειρηνευτικής διαδικασίας χωρίς τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι η διεθνής διάσκεψη θα γίνει για να επιλυθούν οι διεθνείς πτυχές του κυπριακού.

Για να γίνει όμως αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να λυθούν πρώτα οι εσωτερικές πτυχές του προβλήματος, και αυτό σημείωσε, είναι και θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας.