Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη, κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βάλουν λουκέτο στις μονάδες τους.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o Πρόεδρος Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, «οι τιμές έχουν αυξηθεί 100%, σχεδόν σε όλες τις ζωοτροφές. Οι τιμές του παραγωγού έχουν αυξηθεί αλλά όχι τόσο, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν την αύξηση στο κόστος παραγωγής». Οι επαγγελματίες του χώρου προαναγγέλλουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων που φτάνουν στο ράφι, αλλά και ελλείψεις σε ελληνικό κρέας και γαλακτοκομικά. «Κάποια γάλατα τα οποία δεν είναι καν ελληνικά έχουν 2.20 – 2.30 €. Τρία ευρώ εννοούμε στο ράφι», σημειώνει ο Αντιπρόεδρος Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πάτρας, Παναγιώτης Λαλιώτης.

Ντόμινο αυξήσεων

Το εκρηκτικό μίγμα ενεργειακής κρίσης και εκτίναξης τιμών προκαλεί αυξήσεις και στον κλάδο της εστίασης. Από τις ψησταριές μέχρι τα καταστήματα που πωλούν καφέ. Οι γρήγορες και πρόχειρες συνήθειες, γίνονται τώρα ακριβές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν τρόπους να περιορίσουν τα έξοδα. Στη δίνη της ακρίβειας βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις προβλέψεις να μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook