φωτο αρχείου

Τελευταία ενημέρωση 22:30

Επιχείρηση αεροδιακομιδής ενός τετράχρονου παιδιού από τα νότια της Κρήτης προς το Νοσοκομείο Χανίων πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Η κατεπείγουσα μεταφορά του μικρού παιδιού έγινε με την συνδρομή ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε απευθείας στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων.

Το παιδάκι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη», αλλά δυστυχώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες με ΚΑΡΠΑ, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Το 4χρονο κοριτσάκι ήταν σε πλοιάριο με 63 μετανάστες το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία.

Ενώ το πλοίο ήταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από το αντίστοιχο κέντρο της Μάλτας ότι το φορτηγό πλοίο «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA διέσωσε 63 αλλοδαπούς από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας.

Συγκεκριμένα ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου και ενώ συνέχιζε να πλέει σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας, αιτήθηκε από το Rescue Coordination Centre (RCC) Μάλτας την αποβίβαση δύο εκ των διασωθέντων λόγω απώλειας των αισθήσεων τους.

Στη συνέχεια το RCC Μάλτας αιτήθηκε την συνδρομή του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. το οποίο επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του «BBC PEARL».

Ο πλοίαρχος  αιτήθηκε την αποβίβαση της 4χρονης, ενώ ενημέρωσε ότι το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο.

Η τετράχρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της,  παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Παλαιόχωρας και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο ΤΕΠ το 4χρονο παιδί δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Μαζί με το άτυχο παιδί, στο Νοσοκομείο διεκομίσθη και η μητέρα του στην οποία δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook