Υπενθυμίζεται ότι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την εύρεση αγνοούμενου κολυμβητή στο Ακρωτήρι, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού βρέθηκε σώος.

Τι αναφέρει η ΕΝΑΜΟΝΟΧ:

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:30 η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ν.Ο. Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) κινητοποιήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας & Διάσωσης του Yπουργείου Ναυτιλίας ώστε να συνδράμει σε έρευνες αγνοουμένου στην θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων.

Εντός 1 ώρας και 20 λεπτών, δύο ομάδες των 6 και 5 ατόμων σε συνεργασία με ιδιωτικά σκάφη και το ελικόπτερο του Λιμενικού, σώματος τύπου AS365 N3 AEGEAN DAUPHIN ήταν στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες σε συνθήκες απολύτου σκοταδιού και χαμηλής ορατότητας λόγω υψηλής υγρασίας, με την χρήση μόνο φακών και χωρίς τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο όσων συμμετείχαν!

Ο αγνοούμενος βρέθηκε σώος και στη συνέχεια ο αξιωματικός υπηρεσίας του θαλάμου σήμανε την λήξη της έρευνας.

Η Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τον θάλαμο, αλλά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων για τον επαγγελματισμό και την άμεση ανταπόκριση της στο συμβάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook