Η Ευαγγελία Κουρουπάκη Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει πρόσφατο δημοσίευμα που είχε βγει σχετικά με την παραίτηση της από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμά σε εφημερίδα, στο οποίο αναφέρετε δήθεν «χορό παραιτήσεων στο ΠΑΣΟΚ» και εμπλέκετε και το όνομά μου, αφού ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε διανοήθηκα να παραιτηθώ από το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που υπηρετώ εδώ και 40 χρόνια, θέτω υπόψη σας τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας :

Η γενικότερη στόχευση του δημοσιεύματος είναι προφανής. Να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι πολιτικά βαρύτατα εκτεθειμένη ,από πράξεις δημοκρατικής εκτροπής με την δράση παρακρατικών μηχανισμών παρακολούθησης του. Η χρονική «σύμπτωση» του δημοσιεύματος με την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή που συστήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύει την προσπάθεια και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολιτικά ανομήματα της ΝΔ αλλά και στοχοποίησης εκείνου που αποκάλυψε την δράση και το ρόλο τους.

Ειδικότερα η ανάμειξη του ονόματός μου και του τόπου μου στο δημοσίευμα σας, που συνοψίζεται με το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» «Μύλος και στα Χανιά με τη Λίτσα Κουρουπάκη να βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο», είναι στο σύνολο της παντελώς ανακριβής και αποτέλεσμα είτε λανθασμένης και κακόβουλης πληροφόρησής σας είτε ηθελημένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εκ μέρους σας.

Τα 40 χρόνια πολιτικής παρουσίας και δράσης με συνέπεια και ανιδιοτελή προσφορά στην παράταξη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε κανέναν να “παίζει” με το όνομα, την προσωπικότητά και την πολιτική μου διαδρομή.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά στις επικείμενες εθνικές εκλογές η στάση μου είναι, όπως πάντα , συνεπής και καθαρή.

Γι αυτό και δεν επιδέχεται ερμηνειών πολύ δε περισσότερο παρερμηνειών .

Όταν κλήθηκα από την αρμόδια επιτροπή ψηφοδελτίων να δηλώσω τη διαθεσιμότητά μου να είμαι και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή της μάχης των εκλογών στα Χανιά, και κλήθηκα κατά προτεραιότητα από άλλους πιθανούς υποψηφίους ως πρωτεύσασα υποψήφια βουλευτής το 2019, δεν είχα κανένα δίλημμα και κανένα δισταγμό.

Όπως δεν είχα όλα τα προηγούμενα «πέτρινα» για το ΠΑΣΟΚ χρόνια που χωρίς να λοξοκοιτάξω δεξιά και αριστερά, συμμετείχα στα ψηφοδέλτια βουλευτικών εκλογών του 2012, ευρωεκλογών του 2014 και μέσα σε διάστημα λιγότερο των 2 μηνών στα ψηφοδέλτια και ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών το 2019.

Με προσωπικό κόστος και ανιδιοτέλεια αφού ήταν γνωστό και δεδομένο ότι η μάχη δινόταν για την “σημαία” ,για την επιβίωση του πολιτικού χώρου ,και όχι προς ικανοποίηση προσωπικής φιλοδοξίας.

Η θετική μου στάση λοιπόν στην πρόσκληση της παράταξής μας και αυτή τη φορά, το ίδιο νόημα είχε και έχει. Δήλωσα και δηλώνω διαθέσιμη ξανά για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο απο σεβασμό στους Χανιώτες που με εξέλεξαν πρώτη του ψηφοδελτίου το 2019, και όχι από προσωπικό ενδιαφέρον ή φιλοδοξία.

Για μένα είναι πράξη συνέπειας, συνέχειας και ευθύνης και ως εκ τούτου δεν είναι ανταγωνιστική με κανέναν και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να θέτει υπό αμφισβήτηση την διαχρονική μου σχέση ούτε με το ΠΑΣΟΚ το κόμμα της ψυχής μου, ούτε με τα Χανιά τον τόπο της καρδιάς μου.

Η σχέση αυτή δε ζυγιάζεται, δεν μετριέται, είναι για μένα υπαρξιακή, είναι σχέση ταυτοτική και γι αυτό ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook