Οι δέκα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατο κατηγορητήριο για την διακίνηση των μεταναστών που έφτασαν στην Κρήτη την προηγούμενη Τρίτη. Οι δέκα συλληφθέντες με καταγωγή από τον Λίβανο και την Συρία αντιμετωπίζουν βαρύτατες διώξεις και ήδη από το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται ενώπιον του Εισαγγελέα οι τρεις εξ αυτών.

Οι φερόμενοι ως διακινητές των μεταναστών που βρέθηκαν εξαθλιωμένοι και αφυδατωμένοι αφού είχαν μείνει χωρίς νερό για τέσσερις μέρες με αποτέλεσμα ένα παιδί 4 χρονών να χάσει την ζωή του αντιμετωπίζουν τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Παράνομη μεταφορά μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτης χώρας κατά συναυτουργία εκ κερδοσκοπίας από δύο ή περισσότερους που ενήργησαν από κοινού, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και από την οποία προέκυψε θάνατος κατά συρροή.
  • Διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτης χώρας κατά συναυτουργία εκ κερδοσκοπίας από δύο ή περισσότερους από κοινού, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπο και από την οποία προέκυψε θάνατος κατά συρροή.
  • Διακοπή της κύησης χωρίς την συναίνεση της εγκύου κατά συναυτουργία δια παραλείψεως
  • Σύσταση συμμορίας

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκαν την Παρασκευή οι τρεις εκ των δέκα που είναι και ανήλικοι ενώ οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία να απολογηθούν για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook