Με κινητοποιήσεις ξεκινά το 2012 για τους καθηγητές του Ηρακλείου. Η πρώτη εκπαιδευτική κινητοποίηση για το 2012 ορίστηκε ήδη. Θα γίνει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ημερομηνία για την οποία η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αποφάσισε: Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 ως τις 2 το μεσημέρι και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (παλιά Περιφέρεια, λιμάνι) στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ αναφέρει: \”Για τις 17 Γενάρη έχει προκηρυχτεί παναττική 24ωρη απεργία από όλα τα εργατικά κέντρα της Αττικής. Συμμετέχει με 3ωρη στάση και η ΟΛΜΕ . Οι περισσότερες ΕΛΜΕ της Αττικής την μετέτρεψαν σε 24ωρη. Η απεργία αυτή έχει σαν κεντρικό ζήτημα την αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας αλλά και των άλλων αγώνων που ξετυλίγονται αυτή την περίοδο.

Σε όλους τους εργασιακούς χώρους ξετυλίγεται μια πρωτόγνωρη επίθεση. Απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και εκ περιτροπής εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων ακόμα και του δώρου των Χριστουγέννων. Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί από τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.

Τα ίδια μέτρα δρομολογούνται και στο δημόσιο τομέα (εφεδρεία,απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης-ΟΠΑΔ κ.ά.). Ετοιμάζεται νέο \”μαχαίρι\” στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Αφορά όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Τώρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να γίνει πράξη το σύνθημα \”ένας για όλους και όλοι για έναν\”. Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν έγιναν\”.

Στο μεταξύ, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 7:30 στο 3ο λύκειο. Τα θέματα της συνέλευσης είναι: Η στάση εργασίας της Τρίτης, ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και συζήτηση για τη συγκρότηση της διοίκησης της ΕΛΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook