Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν στον τόπο γέννησης του αείμνηστου επιχειρηματία, ο οποίος αποτέλεσε ένα τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου που συνδύαζε το επιχειρηματικό δαιμόνιο με τη σεμνότητα.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον εγγονό του, Μιλτιάδη Καράτζη, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και πολιτειακών  αρχών, φορέων, της οικογένειας Καράτζη αλλά και πλήθους κόσμου.

Tο χορευτικό συγκρότημα της Σχολής Μαυρόκωστα απέδωσε τον “βουβό” πεντοζάλη – τον γνωστό χορό, αλλά χωρίς μουσική, σε ένδειξη πένθους και τιμής στον εκλιπόντα.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, αναφέρθηκε στον Μιλτιάδη Καράτζη ως έναν άνθρωπο που δεν αρεσκόταν στην αυτοπροβολή. Έναν άνθρωπο προσηλωμένο και διακριτικό.

Ο σπουδαίος επιχειρηματίας – από τους μεγαλύτερους της Κρήτης – έφυγε  από τη ζωή, το 2015, στα 79 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, αλλά και τον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο του νησιού.

Ο Μιλτιάδης Καράτζης ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο “επιχειρείν” ταυτόχρονα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, καθώς εργαζόταν ως πωλητής και στην συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής της Αυστριακής εταιρίας ΚΚS, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ειδών συσκευασίας για τις αλλαντοβιομηχανίες.

Το 1969 δημιούργησε στην Αυστρία δική του εταιρία με την επωνυμία M. KARATZIS & Co. με αντικείμενο την κατασκευή υλικών συσκευασίας για την αλλαντοποιεία.

Μετά από τέσσερα χρόνια πώλησε την εταιρεία του στην Αυστρία και επέστρεψε στην Κρήτη ιδρύοντας εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών δικτύων συσκευασίας κρεάτων – αλλαντικών και φυτωρίων και αναπτύσσοντας στη συνέχεια μια σειρά ακόμη επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook