Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 έλαβε χώρα ο Λαφονήσιος Δρόμος με τις κλασσικές 2 διαδρομές των 5,1 χιλιομέτρων και των 12,5 χιλιομέτρων με την συμμετοχή πάνω από 160 ατόμων, μικρών και μεγάλων από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και με διεθνείς συμμετοχές που έτρεξαν και τερμάτισαν στο Λαφονήσι, μια από τις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης.

Ο ιστορικός αυτός αγώνας που πραγματοποιείται προς τιμήν των θυμάτων της σφαγής του Λαφονησιού το 1824, φέτος ήταν επίσης αφιερωμένος στον συντοπίτη μας Γρηγόρη Βαϊδομαρκάκη, πρόεδρο του συλλόγου Εννιαχωριανών Αττικής & Πειραιώς ο οποίος απεβίωσε αναπάντεχα τον Μάιο του 2022. Επίσης ο Λαφονήσιος Δρόμος είναι και μια αφορμή, η τοπική κοινωνία να εκφράσει την αντίθεση της στην δημιουργία Λατομικής ζώνης για εξόρυξη γύψου στην θέση Στόμιο, σημείο όπου διέρχεται η μεγάλη διαδρομή των 12,5Χλμ.

Όπως αναφέρει η οργανωτική ομάδα:

Ο αγώνας ήταν αποτέλεσμα εντατικής δουλείας της οργανωτικής ομάδας για τους προηγούμενους 2 μήνες όπου προσπαθήσαμε να οργανώσουμε και να προβλέψουμε το κάθε τι που αφορά την διοργάνωση συνολικά. Δεν θα πούμε μεγάλα για να “ευλογήσουμε τα γενιά μας”, ότι ήταν όλα τέλεια γιατί ξέρουμε ότι δεν ήταν, όμως προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε μέσο. Γνωρίζουμε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις υπάρχουν πολλά έκτακτα ζητήματα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι γι’ αυτό και οφείλουμε μια συγγνώμη για την μικρή καθυστέρηση στην ταυτόχρονη εκκίνηση κατά περίπου 15λεπτα και απολογούμαστε στα 3-4 άτομα που κατέφθασαν και εκκίνησαν τα 12,5χλμ με καθυστέρηση περίπου τριών λεπτών. Την ευθύνη την αναλαμβάνουμε πλήρως ως οργανωτική ομάδα και ήδη επεξεργαζόμαστε στο να βελτιωθούμε προς το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του Λαφονησίου Δρόμου 2022 οι μεγάλοι νικητές στις γενικές κατηγορίες στις δυο διαδρομές ήταν οι κάτωθι:

5,1 Χλμ. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Αντώνιος Κωστάκης – 17’:30’’:577
  2. Τάκης Μενέγης – 18’:17’’:710
  3. Κλάιντι Μπεκίρι – 19’:23’’:857

5,1 Χλμ. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Tracy Harrington – 24’:05’’:560
  2. Δήμητρα Μάρακα – 26’:32’’:403
  3. Νεφέλη Μαρτσάκη – 28’:42’’:770

12,5 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Σταύρος Ζαγκανάς – 43’:39’’:000
  2. Βασίλης Δημητρέλος – 48’:54’’:927
  3. Γεώργιος Αλιφιεράκης – 49’:36’’:270

12,5 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Νάντια Συντζανάκη – 53’:06’’:967
  2. Αδαμαντία Λεμοντζόγλου – 55’:54’’:530
  3. Άννα Κόνκινα – 1:01’:01’’:163

Υπήρχαν και πλήθος επιμέρους ηλικιακών κατηγοριών.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο αγώνας διοργανώθηκε την οργανωτική ομάδα των Ιναχώριων διαδρομών, από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών Κισάμου και την Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων του Δήμου Κισάμου και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί ο Λαφονήσιος Δρόμος και φέτος, τον ΕΦΑ ΘΗΣΕΑ Περιβολίων, τον ΕΠΟΦΕΚ, τον σύλλογο Εννιαχωριανών Αττικής & Πειραιώς, τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, το τμήμα Κίσαμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη, το Αννουσάκειο Ίδρυμα για την διάθεση ενός ασθενοφόρου με πλήρωμα αλλά και την Φιωτάκη Μαρία, Ιατρό. Ευχαριστούμε επίσης το Α.Τ. Κίσαμου και τους 2 αστυνομικούς του για την ρύθμιση της κυκλοφορίας αλλά και το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης για την διάθεση του λεωφορείου για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στις απονομές τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπο της Περιφέρειας την Δημοτική αρχή καθώς και μέλη των τοπικών συμβουλίων και εκπροσώπους από τοπικούς συλλόγους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε έναν έναν ξεχωριστά τους εθελοντές της διοργάνωσης σε όλα τα πόστα (γραμματεία, υδροδοσίες, λήψεις φωτογραφίας, drone, τροφοδοσίες, κέρασμα, σκούπα) όπου κυριολεκτικά χωρίς αυτούς Λαφονήσιος Δρόμος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Και η ελάχιστη βοήθεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Για να γίνει δυνατή η πραγματοποίηση μιας τέτοιας διοργάνωσης, ουσιαστική ήταν η βοήθεια των χορηγών όπου είτε με οικονομική, είτε με υλική συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, ήταν σημαντική. Ευχαριστούμε τους:

Καστρινάκης ΑΕ – Κατασκευαστική,  Γλυκερία – Εστιατόριο & Ξενοδοχείο, Αθητάκη – Οικιακοί & Επαγγελματικοί Εξοπλισμοί, ΣΥΝΚΑ – Αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, DigitalPro – Web & Marketing, Elafonisi RESORT – Ξενοδοχείο, Γαλανάκης – Διανομή ποτών & αναψυκτικών, Creta Strom – Στρωματοποιία Κρήτης, ΕΤΑΝΑΠ, Νικολουδάκης Κιαγιαδάκης – Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Παγοδυναμική Κρήτης – Εμπόριο & Διανομή Πάγου, Αννουσάκης – Σούπερ Μάρκετ, Χαλκιαδάκης – Αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, Κόχυλας – Ταβέρνα, Kosmos – Ταβέρνα, Φιλοξενία – Ταβέρνα, Cafe-Μινι Μάρκετ Σχοινοπλοκάκης, Μίνι Μάρκετ Μουντάκης, Μουρνιά – Οπωροπαντοπωλείο, Πνευματικάκη Α.Ε – Οινοποιείο, Σημανδηράκη – Κρητικά Εδέσματα, Καλυψώ – Ταβέρνα Οβελιστήριο, IRIS – Καφέ Μίνι Μάρκετ, Nireides Villas – Ξενοδοχείο, Ποποδάκης Μάρκετ – Σούπερ Μάρκετ, Νεραντζούλα – Ταβέρνα.

Ο Λαφονήσιος Δρόμος 2022 έγινε γνωστός σε όλους με την βοήθεια των χορηγών επικοινωνίας, ένας εκ των οποίων και το flashnews.gr

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο δίδυμο εκφωνητών – παρουσιαστών της διοργάνωσης μας Ηλιάκη Δημήτρη και Ελένη Πολυχρονάκη που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνουμε στην athletic progress και τον Βαγγέλη Καραγιαννάκη προσωπικά για την άψογη συνεργασία και την απροβλημάτιστη διενέργεια του αγώνα από τεχνικής άποψης (χρονομέτρηση, μετάλλια, μπλουζάκια, ΒΙΒ). Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Κισάμου, Γιάννη Κελαϊδή και στην ακούραστη υπάλληλο του Δήμου Κισάμου, Βίκυ Μαρακάκη όπου η συμβολή τους ήταν καθοριστικής σημασίας.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν, δρομείς και περιπατητές, γρήγορους και αργούς, μεγάλους και μικρούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν αξία στην διοργάνωση μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο του 2023, που θα σας ξανακαλέσουμε να τρέξετε και να τερματίσετε στο Λαφονήσι.

Η προετοιμασία για τον Λαφονήσιο Δρόμο 2023 έχει ήδη ξεκινήσει … και σας περιμένουμε!

Η οργανωτική ομάδα του Λαφονησιού Δρόμου – Ιναχώριες Διαδρομές

WEBSITE: www.lafonisiosdromos.gr

EMAIL: [email protected]

FB: www.facebook.com/lafonisiosdromos

INSTAGRAM: www.instagram.com/lafonisiosdromos 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook