Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου το ενεργό μέλος του ΝΟΧ και υποψήφιος για πρόεδρος στις αρχαιρεσίες που έγιναν τον Αύγουστο του 2021 προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και όχι κατά του Ομίλου, για τον λόγο ότι μέλος του Δ.Σ. λόγω κωλύματος από το 2014 δε θα έπρεπε να συμμετέχει καν σε αρχαιρεσίες και στο συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληογλάνη η απόφαση είναι τελεσίδικη και κηρύσσει έκπτωτο το Δ.Σ. του 2018 «μετά την έκδοση της απόφασης θα πρέπει να υπάρξει αναδρομική έκπτωση του προηγούμενου Δ.Σ. το οποίο συγκάλεσε τη Γ.Σ. για το τωρινό Δ.Σ., καθώς υπάρχει θέμα ακεραιότητας από το 2018 μέχρι και σήμερα», κάτι που σημαίνει ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τότε και ως σήμερα – εφόσον εφαρμοστεί η απόφαση – πρέπει να ακυρωθούν. Ανάμεσα σε αυτές και η Γ.Σ. από την οποία προέκυψε το νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Δημήτρη Λειψάκη το 2021. Αυτό σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν όλα αυτά θα πρέπει να συνεχίσει με προσωρινή διοίκηση ο ΝΟΧ και θα υπάρξει πρόβλημα και με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Χανίων στη Νέα Χώρα.

Ο κ. Δεληογλάνης υποστήριξε ότι για όλες τις κινήσεις του ενημέρωνε τη διοίκηση του ΝΟΧ και μάλιστα την είχε προειδοποιήσει ώστε να αποφεύγει να λαμβάνει αποφάσεις από τις 31 Αυγούστου.

Σε αρκετά σημεία της συνέντευξης που έδωσε το μέλος του Ομίλου τόνισε ότι «ο όμιλος είναι πάνω από πρόσωπα και συμβούλια. Εχει ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και γενικότερα αθλητές σε όλα τα αθλήματα που δοξάζουν τα Χανιά».

Για το εξώδικο που του έστειλε ο ΝΟΧ το χαρακτήρισε «τόμο» λέγοντας ότι είναι 30 σελίδες και σημειώνοντας ότι δεν καταφέρεται εναντίον του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και δε λειτουργεί με ιδιοτέλεια όπως κατηγορείται, ζητώντας να σταματήσει η “λάσπη” προς το πρόσωπό του και κάνοντας λόγο για τελεσίδικη και καταδικαστική απόφαση. «Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με δικαστικές αποφάσεις…» είπε μεταξύ άλλων. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι κινήσεις του για την έκπτωση του συγκεκριμένου μέλους που ήταν από παλιά στο Δ.Σ. είχαν ξεκινήσει πριν δηλώσει συμμετοχή ο ίδιος στις τελευταίες αρχαιρεσίες, διεκδικώντας την προεδρία.

Οσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι και αν τον προβληματίζουν το τι θα γίνει με αποφάσεις που πάρθηκαν από το 2018 και μετά και με διακρίσεις αθλητών που ίσως ακυρωθούν ή και για το θέμα του Κολυμβητηρίου που ίσως πάει πίσω τόνισε ότι υπάρχουν λύσεις και αν υπάρξει προσωρινή διοίκηση αυτή θα πρέπει να χειριστεί την κατάσταση, σημειώνοντας επίσης ότι κάποιοι άλλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτός σκοπό είχε να υπάρξει δικαιοσύνη και να εφαρμοστεί ο νόμος. Για το θέμα προσωρινής διοίκησης έδωσε το παράδειγμα της ΕΟΚ, λέγοντας ότι από το 2020 μέχρι το 2021 “έτρεχε” με προσωρινή διοίκηση. «Να λειτουργήσει με ηρεμία η διοίκηση του ΝΟΧ και να πάμε ομαλά σε μία διοίκηση με νέα πρόσωπα που ενωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook