Τη σταδιακή εξασθένιση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Γερμανούς διαπιστώνει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου τουριστικού της Γερμανίας «TUI», Φόλκερ Μπέτχερ, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μπέτχερ σημειώνει ότι το 2011 η Ελλάδα, παρά τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, κρατήθηκε καλά, αλλά τώρα «διαπιστώνεται αισθητή επιφυλακτικότητα στις κρατήσεις» και προσθέτει ότι η Αίγυπτος και η Τυνησία δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από τις συνέπειες της πολιτικής αναταραχής.

Αναφερόμενος στην γερμανική τουριστική αγορά για το 2012, ο επικεφαλής της «TUI» προβλέπει αύξηση του αριθμού των πελατών, την οποία αποδίδει στο καλό κλίμα που επικρατεί στην αγορά εργασίας και στον τομέα της κατανάλωσης, διευκρινίζει ωστόσο ότι θα πρόκειται για μονοψήφιο ποσοστό αύξησης.

Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς, ο κ. Μπέτχερ εξηγεί ότι οι Γερμανοί προτιμούν, όπως πάντα, την Ισπανία και την ίδια τους τη χώρα, η Τουρκία διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο, σημειώνουν η Κροατία, με 57% και η Βουλγαρία.

briefingnews.gr