Με εξοπλισμό που είχε εισαχθεί από τα Σκόπια και υλικά αμφίβολης ποιότητας και χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, είχαν στήσει ένα παράνομο αποστακτήριο στα Γρεβενά δυο Έλληνες παραγωγοί οινοπνευματωδών ποτών. Ώσπου να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας, είχαν παράγει μεγάλες ποσότητες τσίπουρου και ενός άγνωστου προς το παρόν ποτού.

Οι αστυνομικοί της Γρεβενών εντόπισαν το αποστακτήριο που ήταν στημένο σε μια αποθήκη στην κοινότητα Έλατος και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα. Μέσα, βρήκαν τον 52χρονο ιδιοκτήτη και τον 42χρονο που του είχε προμηθεύσει τον εξοπλισμό με τον οποίο έκανε την απόσταξη. Στην αποθήκη ήταν εγκατεστημένες πέντε πλαστικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 15.000 λίτρων μέσα στις οποίες υπήρχαν 7.500 λίτρα ενός υγρού άγνωστης σύστασης που εστάλη στο Χημείο για ανάλυση.

Στον ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 1.500 λίτρων, ένας άμβυκας με δύο εξαρτήματα απόσταξης, μία ψήκτρα χωρητικότητας 1.300 λίτρων, ένας καυστήρας με λέβητα και ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε 40 λίτρα τσίπουρο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη εννέα τσουβάλια ζάχαρη, οκτώ τσουβάλια σιτάρι, οκτώ πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν συνολικά 320 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, έξη κιβώτια μαγιά και ένα μηχάνημα φιλτραρίσματος. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Σ.Δ.Ο.Ε. Δυτικής Μακεδονίας που διερευνά το εύρος της φοροδιαφυγής από την πώληση των παράνομων ποτών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook