Τα προβλήματα με τα οποία το λιμενικό προσωπικό έρχεται αντιμέτωπο ειδικά τώρα που έχει επωμιστεί ένα μεγάλο μέρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, κοινοποιεί σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης.

Στην ανακοίνωση ζητά να ληφθούν μέτρα τόσο για την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών Δυτικής Κρήτης, όσο και για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων και τη λήψη μέριμνας για τα πληρώματα των πλωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως γνωρίζετε έχει μετατοπιστεί μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος και στην περιοχή μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση του. Αυτή την αποστολή έχουν επιφορτιστεί κυρίως οι υπηρετούντες στα πλωτά μέσα των Υπηρεσιών μας που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του.

Η Ένωση μας γίνεται δέκτης του προβληματισμού και της αγωνίας που διακατέχει τούς συναδέλφους μας, ιδιαίτερα την φετινή απαιτητική θερινή περίοδο που διανύουμε.

Συγκεκριμένα :

Οι ελλείψεις προσωπικού σε σχέση με τις Οργανικές και τις πραγματικές ανάγκες που θα έπρεπε να στελεχώνονται Υπηρεσίες μας (επί παραδείγματι στο Κ Λ. Χανίων υπολείπονται της οργανικής περί τα 20 στελέχη).

Οι συνεχόμενες αποστολές πλωτών μέσων των Υπηρεσιών μας όπως το ΠΠΛΣ 920 το οποίο στον ένα χρόνο όπου έχει παραληφθεί απουσιάζει τους έντεκα (11) μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Η χρόνια αδυναμία στελέχωσης των πλωτών μας με διπλό πλήρωμα, ώστε να αποφευχθούν συνθήκες εργασιακής ομηρίας ιδιαίτερα για τους Κυβερνήτες και τους Μηχανικούς.

Η απουσία Στελεχών μας που έχουν αποσπαστεί προς ενίσχυση Υπηρεσιών Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και

Η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των Υπηρετούντων που ξεπερνάει τα σαράντα πέντε χρόνια.

Αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν το βάρος που πέφτει στο προσωπικό για την αντιμετώπιση των αυξημένων Υπηρεσιακών αναγκών και δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες, καθώς επιφορτίζονται με ακόμη περισσότερο όγκο εργασίας και που με το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό που το διακατέχει, βάζει “πλάτη” για την επίτευξη της αποστολής που έχουμε απέναντι στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών της Δυτικής Κρήτης ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις καθώς επίσης να ληφθούν επιτέλους μέτρα μέριμνας για τα πληρώματα των Πλωτών μας, όπως:

  • Η διάθεση διπλών πληρωμάτων στα πλωτά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Η εφαρμογή του κανονισμού εργασίας.
  • Η επαναφορά του ορίου ηλικίας των 45 ετών.
  • Η αναγνώριση διπλών ετών στα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Η αύξηση ημερήσιας αποζημίωσης περιπολιών.
  • Η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς (μισθολογικά, οικονομικά, ηθικά) προς τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Διπλωματούχους Π/Μ) που προέρχονται από την σχολή Λ/Φ.
  • Η επέκταση δίχως γεωγραφικούς περιορισμούς, του μηνιαίου ορίου νυχτερινής αποζημίωσης.
  • Η μέριμνα παροχής ιματισμού στα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά μέσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Ευελπιστούμε να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την μεριά σας, για την ενίσχυση των Υπηρεσιών μας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας, και να αναβαθμίσουν τις Υπηρεσίες μας όπως προτάσσουν οι πραγματικές Υπηρεσιακές ανάγκες.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook