Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν απόψε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Κισσάμου προκειμένου οι αυτοδιοίκηση αλλά και πολίτες να ενημερωθούν για τη γιγάντια τουριστική μονάδα που σχεδιάζεται στην παραλία των Φαλασάρνων.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν τον λόγο πήρε η Ελένη Τσατσαρωνάκη από την πλευρά της επενδυτικής εταιρείας, η οποία από το πρώτο λεπτό επιτέθηκε κατά του δημάρχου και του αντιδημάρχου επειδή τις προηγούμενες μέρες ζητούσαν από την κα Τσατσαρωνάκη να δώσει εξηγήσεις και να ενημερώσει για την επένδυση που σχεδιάζει να κάνει στην περιοχή natura, έπραξαν δηλαδή ως όφειλαν από τη θέση των αυτοδιοικητικών!

Το εριστικό ύφος της κας Τσατσαρωνάκη όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αντιδράσεις από τους παρισταμένους που χαρακτήρισαν τον τρόπο της απαράδεκτο.

Δείτε το βίντεο

Μετά από το λεκτικό αυτό επεισόδιο η συγκέντρωση τελείωσε με τον δήμαρχο να λέει ότι όσα ειπώθηκαν απόψε θα ληφθούν υπόψιν κατά την λήψη της τελικής απόφασης.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ενημέρωση από συνεργάτες της εταιρείας σχετικά με τη μονάδα που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στα Φαλάσαρνα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

Από τη θάλασσα μέχρι το ακίνητο η απόσταση θα είναι 160 μέτρα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της δόμησης θα γίνει στην πάνω πλευρά και ένα μικρότερο κομμάτι θα γίνει στην κάτω πλευρά, την παραλιακή ζώνη.

Στο κάτω κομμάτι οι κατασκευές θα είναι ξύλινα μονοόροφα κτίσματα, υπερυψωμένα και εκεί δε θα υπάρχουν πισίνες. Στο πάνω κομμάτι θα δημιουργηθεί ολόκληρο τουριστικό χωριό με πλατεία, φούρνο, καφενείο και διώροφα κτίσματα.

Το κάτω κομμάτι θα έχει το 15-20% των κλινών που έχει το κάτω κομμάτι.

Ως προς τον βιολογικό, σύμφωνα με το σχέδιο θα γινόταν υπόγειος, δίπλα στην προστατευόμενη περιοχή ωστόσο όπως ειπώθηκε μετά τις ενστάσεις που εκφράστηκαν θα κοιτάξει ο επενδυτής πιο σοβαρά άλλες δυο εναλλακτικές προτάσεις.

Δείτε αποσπάσματα από τις παρουσιάσεις συνεργατών του επενδυτή:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook