Αντιδράσεις προκάλεσε ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου Νιού Χωριού.

Συγκεκριμένα ο Παντελής Καραγιαννάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αποκόρωνας η γη μας” σε επιστολή που απέστειλε αναφέρεται στην δήλωση του δημάρχου Αποκορώνου λέγοντας πως είναι ψευδής. Παράλληλα μέσα στη επιστολή του αναφέρεται ότι στο παρελθόν είχε έρθει μόνο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τροποποίηση προϋπολογισμού για μελέτες πάνω σε σχολεία του δήμου που είχαν ψηφιστεί θετικά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Πράξη ασέβειας, μισαλλοδοξίας και συκοφάντησης των αυτοδιοικητικών αντιπάλων του ήταν η αναφορά του Δημάρχου Αποκορώνου κατά την διάρκεια τέλεσης του καθιερωμένου αγιασμού στο δημοτικό σχολείο Νιο Χωριού Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος απηύθυνε (και με δημοσίευμά του στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νομού μας) χαιρετισμό και μεταξύ άλλων, ζητώντας υποκριτικά “συγνώμη” εκ των προτέρων, αναφέρθηκε σε δήθεν αρνητικές συμπεριφορές δημοτικών συμβούλων που “καταψήφισαν πρόταση που αφορούσε σε ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στον Βάμο και βελτίωση του υφιστάμενου…”!

Είναι πρωτοφανής τέτοια συμπεριφορά Δημάρχου να χρησιμοποιεί ασύστολα ψεύδη, στη διάρκεια Αγιασμού δημοτικού σχολείου και να χρησιμοποιεί πολιτικές κορώνες αναλήθειας γεγονότων σε σχολική κοινότητα, δηλαδή μαθητές-ριες, δασκάλους και γονείς, καθώς επίσης και όλων των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων, εκπρόσωποι της εκκλησίας και υπηρεσιών του νομού μας.
Δήμαρχε Κουκιανάκη αρέσκεσαι να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα επιδιώκοντας την παραπλάνηση των δημοτών.

Δήμαρχε είπες ψέματα και πρέπει να ζητήσεις συγνώμη από τους μικρούς μαθητές, τους γονείς τους και όλους τους παρευρισκόμενους διότι “τέτοιου είδους συμπεριφορές δε βοηθούν την εκπαίδευση” (δικά σου λόγια στο δημοσίευμα που πρέπει να τηρήσεις).

Στο δημοτικό συμβούλιο της 29/06/2022 ήρθε θέμα με τίτλο τροποποίηση προϋπολογισμού για “μελέτες ωρίμανσης έργων Δήμου Αποκορώνου” που αφορά σε:

  1. Μελέτη στατικής ενίσχυσης, λειτουργικής επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης του γυμνασίου Βάμου.
  2. Μελέτη κατασκευής μονάδας ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων-Γηροκομείου, στα ΣΕΛΛΙΑ.
  3. Μελέτη κατασκευής νέου λυκείου στο Βάμο.
    Προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Και εδώ προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα για τα οποία ψεύδεστε:

Α. ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο με το Πρακτικό 10/2022 και την με αριθμό 49/2022 απόφασή του ΨΗΦΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ για τις παραπάνω μελέτες. {Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΙΑ:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%A3%CE%9C%CE%A5%CE%A9%CE%A8%CE%A4-%CE%9F%CE%A4%CE%91?fbclid=IwAR0NWq9UldH6wtaSqVWuJZ6foSmeTfwn8jLs6FBUY52GRNd3NPcopY-Pufo (μπορείτε να κάνετε προβολή ή λήψη αρχείου)}. Και
Β. Πρόταση, όπως αναφέρεις στο ίδιο δημοσίευμα, που αφορά σε ΑΝΕΓΕΡΣΗ νέου σχολικού συγκροτήματος στον Βάμο και βελτίωση του υφιστάμενου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλην μόνο ΜΕΛΕΤΕΣ τις οποίες, επαναλαμβάνουμε, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Γι’ αυτό και η συγνώμη σου προς όλους θα πρέπει να είναι διπλή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook