Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσει από Δευτέρα το  6θέσιο Δημοτικό Σχολείο στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, καθώς αυτή την εβδομάδα που το σχολείο τελούσε υπο κατάληψη από τους γονείς προκειμένου να μην λειτουργήσει ως 5θέσιο, κάποιες μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής άλλαξαν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργάτες γης που μετακόμισαν οικογενειακώς στην περιοχή  έγραψαν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα αριθμητικά δεδομένα και το σχολείο να μπορέσει να λειτουργήσει και αυτή την χρονιά ως 6θέσιο.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στην θέση τους και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά πλέον από την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως ανάλογη προσπάθεια γίνεται και για το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ-Φουρνέ, με μετεγγραφές μαθητών προκειμένου να συμπληρωθεί ο τυπικός αριθμός που ορίζει η νομοθεσία για να λειτουργήσει ως 6θέσιο και να όχι ως 5θέσιο.

Για το Δημοτικό Σχολείο Καντάνου, ο αγώνας των γονέων για να παραμείνει 6θέσιο συνεχίζεται  εστιάζοντας στο ότι αφορά σε δήμο χαρακτηρισμένο ως «ορεινό». Μάλιστα σε σημερινή του ανακοίνωση ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αναφέρει τα εξής:

«Την 4η Μαΐου 2022 στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εργασίας του Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους των χαρακτηρισμένων Ορεινών Δήμων. Ο Πρωθυπουργός, ανάμεσα σε άλλα, δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν νέοι εξορθολογισμοί ως προς το διδακτικό προσωπικό των σχολείων εις βάρος των Ορεινών Δήμων.

Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού φαίνεται να μην έχουν αντίκρισμα στις ενέργειες της Διεύθυνσης Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων και του Υπουργείου Παιδείας.

Εγείρονται ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού της χώρας δεν υλοποιούνται;

2. Αφού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΠΕ δεν λαμβάνουν υπόψη καμία από τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία των ορεινών Δήμων – αγνοώντας οποιαδήποτε πολιτική βούληση – πού πρέπει να απευθυνθούμε;

3. Ποιος τελικά είναι αυτός που παίζει παιχνίδι στην πλάτη μικρών μαθητών; Υπάρχει άραγε νομοθεσία που θα τον καλέσει να λογοδοτήσει;

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ δε μπορούμε να είμαστε «μπαλάκι» στα χέρια τεχνοκρατών που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως είναι να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου σε απόσταση 60 χλμ από αστικό κέντρο, να μην έχεις πρόσβαση σε καμία δομή πλην της σχολικής μονάδας και να μην ακούγεται η φωνή σου πουθενά.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας και αναμένουμε το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΠΕ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις του!!»

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στο Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά στην Κίσαμο το οποίο επίσης υποβιβάστηκε από 6θέσιο σε 5θέσιο.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook