Η τελευταία πράξη του δράματος που βίωσαν οι μετανάστες που ευρίσκοντο για μέρες στα νότια της Κρήτης χωρίς τρόφιμα και νερό, εγράφη το απόγευμα της Παρασκευής στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

Παρουσία των οικογενειών που διαμένουν στα Χανιά με την μέριμνα της Σύμπραξης Χανίων, του Στεκιού Μεταναστών καθώς και  εκπροσώπων συλλογικοτήτων, συλλόγων εργαζομένων  και φορέων έγινε η κηδεία της 4χρονης Λοζίν Νασέφ από την Συρία η οποία την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου είχε μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Χανίων χωρίς τις αισθήσεις της και δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να κερδίσει την μάχη για την ζωή, καθώς για αρκετές ημέρες ήταν εν πλώ χωρίς τροφή και πόσιμο νερό.

Μαζί – στο ίδιο λευκό φέρετρο – ετάφη και το οκτώ μηνών έμβρυο το οποίο απέβαλε 25χρονη μετανάστρια μετά την αποβίβασή τους στους Καλούς Λιμένες από το φορτηγό πλοίο το οποίο τους διέσωσε.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 63 άτομα που επέβαιναν στο πλοιάριο το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία, 10 συνελήφθησαν ως διακινητές και αρκετοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο της Μαλακάσας, ενώ άλλοι φιλοξενούνται σε δομές.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook