Προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βίας πήρε για την Δευτέρα (19/09) το μεσημέρι ο 52χρονος που φέρεται να χτυπούσε την κόρη του στο κεφάλι με ξύλο.

Νωρίτερα λίγο μετά τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου ο 52χρονος είχε περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της συζύγου του και των τριών παιδιών του και για σωματικές βλάβες σε δυο ακόμα άτομα και αντίσταση κατά της αρχής

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του 52χρονου, η οποία είναι ουκρανικής υπηκοότητας, είχε αρνηθεί κατά το παρελθόν σε άλλα αντίστοιχα επεισόδια κατά τα οποία είχε κληθεί η αστυνομία να παρέμβει, ότι ο σύζυγός της ασκεί βία σε βάρος της ίδιας και των παιδιών.

Επιπρόσθετα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου πέρα από την απολογία του 52χρονου στον ανακριτή αναμένεται να εκδικαστεί και το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε στα πλημμελήματα σε βάρος του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Τετάρτη το απόγευμα όταν ο 52χρονος πατέρας έβαλε τη 15χρονη κόρη του σε μια καρέκλα και άρχισε να τη χτυπάει στο κεφάλι με χοντρό ξύλο.

Το παιδί καλούσε σε βοήθεια με αποτέλεσμα η γειτονιά να ακούσει τις φωνές, να σηκωθεί στο πόδι και να καλέσει την αστυνομία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ένας από τους γείτονες έσπευσε να τον σταματήσει όμως ο πατέρας του επιτέθηκε, τον χτύπησε και έφυγε με το μηχανάκι του.

Μετά από λίγη ώρα που έφτασε η αστυνομία, το κορίτσι είπε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες κατήγγειλε ότι ο πατέρας της τη χτύπησε κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή είχε καθυστερήσει δυο λεπτά να πάει στο σπίτι της. Στη συνέχεια είπε ότι εκτός από την ίδια, ο πατέρας βιαιοπραγεί και στη μητέρα της – ωστόσο εκείνη το αρνείται – ενώ χτυπά και τα άλλα δυο αδέρφια της, ένα αγόρι περίπου 13 χρόνων και ένα κοριτσάκι μόλις 4 χρόνων. Μάλιστα, περιέγραψε μια σκηνή, όταν η μικρή της αδερφή ήταν μόλις 2 ετών την οποία κλείδωσε ο πατέρας στο μπαλκόνι και της είπε ότι για τιμωρία θα κοιμηθεί έξω, με το παιδί να κλαίει και να εκλιπαρεί να το βάλουν μέσα στο σπίτι γιατί φοβόταν. Το 15χρονο κορίτσι μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όταν ο πατέρας χτυπά τα παιδιά η μητέρα παρακολουθεί αμέτοχη.

Να σημειωθεί ότι αυτή δε φαίνεται να ήταν η πρώτη φορά για την οικογένεια καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, γείτονες είχαν ξανακαλέσει και στο παρελθόν την αστυνομία να παρέμβει σε παρόμοια επεισόδια εντός της οικογένειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook