Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης κατηγορεί τον δήμαρχο Κισσάμου για τη στάση του στο θέμα της επένδυσης στα Φαλάσαρνα, ενώ δίνει τη δική του απάντηση σε όσους επικρίνουν τη δημοτική του παράταξη για “αβανταδόρικη” στάση απέναντι στον επενδυτή.

Η ανακοίνωση του κ. Σταθάκη έχει ως εξής:

«Μεγάλος ο ντόρος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στον δήμο μας και στα ΜΜΕ, σχετικά με την Στρατηγική Πρόταση ( και όχι Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που και αυτή θα έρθει πολύ αργότερα), αξιοποίησης και επένδυσης 119 στρεμμάτων, στην περιοχή Τ.Κ. Πλατάνου δήμου Κισσάμου, από την οικογένεια Τσατσαρωνάκη.

Οι απόψεις διίστανται και σεβαστό, διακρίνω όμως, ότι, αντί να αναδειχθεί η ανεπάρκεια , η ανευθυνότητα που έχει χειριστεί το θέμα η δημοτική αρχή(τα οποία συμπεράσματα αναγνωρίστηκαν από άπαντες που παρακολουθούν το θέμα και πόσο μάλλον, που το είδαν on line), βλέπω μια προσπάθεια “επίθεσης” και “σπίλωσης”, από κάποιους, προς την δημοτική μας παράταξη και προς το πρόσωπό μου.

Άραγε γιατί;

Επειδή πιστεύω/ουμε, ότι επιτέλους μετά τις τεράστιες προσπάθειες κάποιων δημοτικών αρχών, να ξεκινήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, να πάει νερό ύδρευσης στον κάμπο των Φαλασάρνων, να κλείσει η λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου, στην κόλπο της Κισσάμου και να ξεκινήσει επιτέλους η πολυπόθητη ανάπτυξη. Ανάπτυξη με όρους σαφείς, που θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα δώσουν θέσεις εργασίας και την δυνατότητα μεταλαμπάδευσης αρχών, αξιών και του πολιτισμού μας, σε όλους τους επισκέπτες, που πλέον θα είναι και “μόνιμης” διαμονής και όχι ημερησίας;
(Αυτό μάλλον ενοχλεί, άλλα συμφέροντα!!! )

Επειδή ήρθε ένας επενδυτής που τον γνωρίζουμε και την προσφορά του, εκτός της επιχειρηματικότητας(που είναι δικό του θέμα), στον τομέα παιδείας και πολιτισμού του δήμου μας, παρέχοντας δυνατότητες εκπαίδευσης, μέσω του Πολύκεντρου που δώρισε στην κοινωνία μας, δίχως να έχει ζητήσει ανταλλάγματα από κανένα;

Επειδή, αντί η δημοτική αρχή και το συμβούλιο να ζητήσει απο αυτόν τον επενδυτή(αλλά και τον οποιοδήποτε άλλο), να έρθει να συζητήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας, ήρθε απο μόνος του και ζήτησε ανθρώπινα (υπάρχει και αυτό το υλικό στα ΜΜΕ), στο δημοτικό συμβούλιο, Κύριοι και κυρίες “μην ψηφίσετε πριν δείτε, ακούσετε και ρωτήσετε ότι απορία έχετε, ελάτε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου Μας” .

Και αντ’ αυτού βίωσε και έμαθε για εντολή σιωπής που δόθηκε και όντως δεν μίλησε κανείς, ούτε ο δήμαρχος πήρε τον λόγο ως όφειλε Πρώτος να μιλήσει, ούτε και κανένας δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής, πλην της κ. Άλκηστης Ξηρουχάκη, που πολύ σωστά τοποθετήθηκε.
Πιστεύουν όντως αυτά που γράφουν για μένα/μας;

Θεωρούν έτσι, ότι δεν θα πάρω/ουμε θέση, λόγω “φόβου”, τάχα μου αρνητικής προβολής ενάντια σε αυτό που πιστεύω/ουμε και βλέπουμε κατά την άποψη μας σωστό;

Ότι επιτέλους θα υπάρχει “διαμονή” επισκεπτών και στην Τ.Κ. Πλατάνου, στον κόλπο της Κισσάμου και στην ενδοχώρα του δήμου μας, ότι δεν κάνω/ουμε διακρίσεις μεταξύ της ήπιας – σωστής, με κανόνες ανάπτυξης, προς όφελος των πολλών και τις στηρίζουμε όλες, πλην όποιας θεωρήσω/ουμε, ότι δεν συνάδει και δεν πρεσβεύει τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Όχι αγαπητοί φίλοι, συνδημότες, ΜΜΕ, και λοιποί, δεν φοβάμε – φοβούμαστε, να πούμε την αλήθεια και να την υποστηρίξουμε, για καλό του τόπου μας.

Ούτε τον αβανταδόρο/ους κάνω/ουμε, ούτε αβαντοδόρο/ους έχουμε. Το έχουμε αποδείξει και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Για όλη αυτήν την κατάσταση ευθύνη έχει ο κ. Δήμαρχος Κισσάμου και μόνο, διότι αυτός έφερε αυτήν την κατάσταση στα όρια του εξευτελισμού θεσμού και ενδεχομένως και προσώπων.

Γιατί άπλα μπορούσε, ως είχε δεσμευθεί παρουσία: Του Σεβασμιωτάτου Κισάμου και Σελίνου, του κ. Περιφερειάρχη, των κ. Αντιπεριφερειαρχών και λοιπών συμβούλων , μεταξύ και εμού, στην αρχή της προσπάθειας, πριν ενάμιση χρόνο, που μας είχε παρουσιασθεί η πρόταση (και είναι η ιδία ), να επαναλάβει αυτά που είπε και τότε.

Να φέρει μια εισήγηση, με τις όποιες παρατηρήσεις του και μαζί και με την υπολοίπων δημοτικών συμβούλων, να γίνουν μια ενιαία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα ο κ. Δήμαρχος, με τις παρατηρήσεις προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτεία που θα ελέγξει τον φάκελο, ότι “Ο δημος Κισσάμου είναι υπέρ της επένδυσης, αλλά απαρέγκλιτα να προστατευτεί αυτό και εκείνο και το άλλο και το παρ’ άλλο, θα λέγαμε και προς τον επενδυτή, ” έλα να κάνουμε αυτό και το άλλο” και το παρ’ άλλο, προς όφελος του συνόλου της Περιοχής.

Όλα αυτά δημόσια και ξεκάθαρα, διότι αποδείχτηκε με τα λεγόμενα, ότι συζητήσεις γινόταν και κάτι άλλαξε;;; , ειπώθηκε δημόσια το ερώτημα, δεν είναι δικό μου.

Εν κατακλείδι, αυτά που κάνει ο κ. Δήμαρχος και οι προφάσεις που βάζει είναι κοινώς κατά την άποψη μου ,αλλά και κατά την ρήση του λαού μας, “Μαϊμουδιές”, οι οποίες εκθέτουν τον δήμο και τους ανθρώπους του.

Σε κάθε περίπτωση καταδικάζω την ένταση και το ύφος της εκπροσώπου – διευθύνων συμβούλου της εταιρίας, κατανοώντας πλήρως την αγανάκτηση της, βλέποντας τον εμπαιγμό που βίωσε.

Υ.Γ Όσο αφορά τις αιτιάσεις – παρατηρήσεις του τοπικού συμβουλίου Πλατάνου κατά την πρώτη απόφαση τους, έχω να τους επισημάνω τα εξής:

α)Ότι η τοποθέτηση του βιολογικού καθαρισμού είναι ευθύνη των υπηρεσιών και πρέπει να είναι εντός της ιδιοκτησίας του επενδυτή, σε σημείο που να περιβάλλεται από την δική του έκταση και όχι να τον “στείλουν”, στα σύνορα των όμορων ιδιοκτησιών, που θα θέλουν να αξιοποιήσουν και αυτοί τις ιδιοκτησίες τους, μετά την κύρωση των κοινοχρήστων δρόμων, μέσω του οργανωμένου οικιστικού συγκροτήματος. Ενώ σε διαφορετική επιλογή του επενδυτή ( απλών ξενοδοχείων ), δεν θα μπορέσουν ποτέ, διότι απλά μπορεί να κλείσει η πόρτα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.
β) Όσο για την επάρκεια νερού, να απευθυνθούν στους καθ’ ύλην αρμόδιους να πράξουν αυτά που τους υποσχέθηκαν.
γ) Η ανάπτυξης του τόπου τους είναι κυρίαρχο θέμα δικό τους και μετά όλων των υπολοίπων.
Με εκτίμηση

Σταθάκης Θεόδωρος
Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής της Μείζονας Αντιπολίτευσης και τέως Δήμαρχος Κισσάμου»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook