Ξεκινά τη λειτουργία του την προσεχή Τετάρτη, το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, με ξε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η πρώτη διδακτική περίοδος του Α.Λ.Π. Κρήτης, τ. Ηρακλείου, εγκαινιάζεται με θέμα: «Υγεία &Προληπτική Ιατρική – Ψυχοσωματική Ιατρική», και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου 2012.

Οι διαλέξεις θα είναι τρίωρης διάρκειας και θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα με 8 το βράδυ, στην αίθουσα «ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ», του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9.

Εισηγητές θα είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι οποίοι θα αναπτύσσουν έγκυρα, και με τρόπο απλό και κατανοητό από όλους, θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Στόχος πέρα από την απόκτηση την γνώσης, και την ευαισθητοποίηση των σπουδαστών, είναι και η πρόκληση εποικοδομητικού διαλόγου. Στην διάρκεια επίσης της διδακτικής περιόδου του Α.Λ.Π., θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, και άλλες παράλληλες δράσεις, με θεματολογία αιχμής, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά ταξίδια, εντός και εκτός Κρήτης.

Στο Α.Λ.Π. δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν, χωρίς καμιά προϋπόθεση, ενώ με την ολοκλήρωση της διδακτικής περιόδου θα λαμβάνουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης. Την λειτουργία του Α.Λ.Π. διέπει κανονισμός, η τήρηση του οποίου θα είναι απαραίτητη για την απόκτηση του παραπάνω πιστοποιητικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook