Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι \”η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί, αρκεί να έχουμε τη συλλογική βούληση και το θάρρος να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας\”.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Γάλλου προέδρου δυο ημέρες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.

\”Θα μιλήσω στους Γάλλους στο τέλος του μήνα. Θα τους πω για τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε χωρίς να χάσουμε καιρό\”, τόνισε ο Σαρκοζί σε ομιλία του σε τελετή αφιερωμένη στον πρώην πρωθυπουργός Μισέλ Ντεμπρέ, στην πόλη Αμπουάζ της κεντρικής Γαλλίας.

\”Θα τους πω ότι η κρίση πρέπει να ξεπεραστεί αρκεί να έχουμε τη συλλογική βούληση και το θάρρος να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις\”, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

\”Από το 2008 που διανύουμε την χωρίς προηγούμενο, εδώ και έναν αιώνα ίσως-κρίση, έχω επιλέξει να λέω την αλήθεια στους Γάλλους για τη σοβαρότητά της. Τούς έχω πει ότι είναι μια δοκιμασία που δεν πρέπει ούτε να υποτιμήσουμε, αλλά ούτε να δραματοποιήσουμε σε υπερβολικό βαθμό\”, τόνισε ο Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook