Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, καταγγέλει το σχεδιαζόμενο απο την Τράπεζα κλείσιμο αρκετών καταστημάτων στην πόλη αλλά και γενικότερα στο νομό Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζομένους η πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει δύο καταστήματα μέσα στην πόλη ενώ φημολογείται ότι θα ακολουθήσει το κλείσιμο άλλων τριών περιφερειακών καταστημάτων στο νομό.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για το νομό Χανίων όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα, ως εκ τούτου καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Τη Δευτέρα 19/9 εκπρόσωποι του Συλλόγου μας επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης των Χανίων ώστε να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η στρατηγική συρρίκνωσης του δικτύου των καταστημάτων και η απώλεια των θέσεων εργασίας, δεν υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και στερεί από τους πολίτες, ιδιαίτερα από όσους δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, την πρόσβαση σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα της χώρας, μειώνει την παρουσία της σε ένα νομό που ο ανταγωνισμός από τοπικές τράπεζες εντείνεται.

Παράλληλα ο Σύλλογος εξήγγειλε ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε κάθε περίπτωση πού η Διοίκηση επιχειρήσει να εφαρμόσει αντεργατικές πρακτικές σε βάρος συναδέλφων μας προκειμένου να τους οδηγήσει εκτός Τράπεζας

Καταγγέλλουμε και διεκδικούμε την απρόσκοπτη πρόσβαση του πελατειακού κοινού σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και τη ματαίωση της απόπειρα περικοπής επιπλέον θέσεων εργασίας, μέσω της συγκεκριμένης επιχειρηματικής επιλογής, πλήττοντας κατ’ ουσίαν οικογένειες και εργαζόμενους με πολυετή πείρα και σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

  • τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  • την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
  • την τοπική κοινωνία σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των καταστημάτων.
  • τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων στο Ν. Χανίων και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook