Τελευταία ενημέρωση 12:00

Η ανακοίνωση των έκτακτων μεταθέσεων αστυνομικών στις Διευθύνσεις της χώρας και η μη μετάθεση αστυνομικών σε υπηρεσίες στην Κρήτη από άλλες περιοχές της χώρας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι Ενώσεις Χανίων, Λασιθίου, Ηρακλείου, με ανακοινώσεις – επιστολές τους διαμαρτύρονται για την μη ενίσχυση των δυνάμεων στην Κρήτη ενώ οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και όπως τονίζουν υπάρχει μεγάλη έλλειψη αστυνομικών.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

Είδαμε ότι κατά την συνεδρίαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων αποφασίστηκε ότι ο Νομός Λασιθίου αλλά και όλη η επαρχία έχουν επαρκή αριθμό αστυνομικών και δεν χρήζουν περαιτέρω ενίσχυσης.

Καμία θέση για το Νομό μας που σημαίνει ακόμη ένα έτος με τους συναδέλφους να εργάζονται στα κόκκινα. Ένας ακόμη χειμώνας με ελλείψεις, πολλαπλά καθήκοντα και άγχος για τα ρεπό και την χορήγηση των κανονικών αδειών. Ακόμη μια τουριστική σεζόν που θα πρέπει να έλθει σε πέρας αναίμακτα στις πλάτες του λιγοστού προσωπικού. Ως πότε θα πρέπει να περιμένουμε την ενίσχυση και την στήριξη που οφείλει η πολιτεία να δείξει;

Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων μας, τον κόπο τον οποίο καταβάλουν καθημερινά και τις συνθήκες διαβίωσης στην επαρχεία, πόσο μάλλον σε μια τουριστική περιοχή όπως του Λασιθίου. Πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση του Αρχηγείου που είδαμε αποτελεί κάποιο λάθος και σύντομα θα διορθωθεί…

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Eπιχείρηση «Έκτακτες μεταθέσεις 2022…0…0…0…». Τύφλα να χει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος…

Με την υπ’ αρίθ. 42/2022 από 17-09-2022 επιστολή μας, σας γνωστοποιήσαμε λεπτομερώς και επακριβώς τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων λόγω των ογδόντα (80) κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν. Απ’ ότι βλέπουμε τα λάβατε «σοβαρά» υπ’ όψιν σας.

Παράλληλα η άνευ προηγουμένου «βιασύνη» σας στην «επικοινωνιακή» ίδρυση νέου Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στα Χανιά με προσωπικό 18 ατόμων από άλλες Υπηρεσίες των Χανίων, επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Δ.Α. Χανίων, καθώς η στελέχωσή του πραγματοποιήθηκε «εκ των έσω» με ότι αυτό συνεπάγεται. Επ’ αυτού σας προτείναμε μετακινήσεις συναδέλφων από άλλες Δ.Α. εκτός Χανίων αρχικά και εν συνεχεία να ενισχυθεί η Δ.Α. Χανίων στις έκτακτες μεταθέσεις για το σκοπό αυτό και όχι μόνο. Απ’ ότι βλέπουμε και αυτό το λάβατε «σοβαρά» υπ’ όψιν σας.

Είναι αλήθεια ότι κάτι «αρνητικό» διαφαινόταν στον «υπηρεσιακό» ορίζοντα καθώς πολλά «ευχαριστώ» μοιράζατε τώρα τελευταία…και να που έσκασε το απόλυτο «0»…μάλλον συνεχίζετε και εσείς τη μηδενική «παροχολογία» της Δ.Ε.Θ…προς τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας!

 Κύριε Υπουργέ,

 Κύριε Υφυπουργέ,

 Κύριε Γενικέ,

 Κύριε Αρχηγέ,

 Κύριε Επιτελάρχη,

   Αφού δεν θέλετε μετακινήσεις από την πρωτεύουσα στον τόπο συμφερόντων των συναδέλφων, μετά από πολλά χρόνια μακριά από αυτούς για να μην αποδυναμωθεί η πρωτεύουσα, τότε γιατί κόβετε τις μεταθέσεις από επαρχία προς Αθήνα; Μήπως για να συνεχιστεί η συνήθεια που έγινε «λατρεία» και κάθε τόσο και λιγάκι να ανακοινώνετε αποσπάσεις με «έξοδα δημοσίου» για  «Πάνθηρες», «Λεοπαρδάλεις» και για την «Τσίτα του Ταρζάν»;

Βλέπουμε να έχετε ένα «ιδιαίτερο» ενδιαφέρον προς τους συναδέλφους μας, άρα θα μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτηση δεκάδων συναδέλφων που υπηρετούν στην Αθήνα, ως προς το πότε επιτέλους θα μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους και ποιος θα καλύψει τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες τους σε ενοίκιο και ανατροφή τέκνων, καθώς διαμένουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Αναμένουμε ουσιαστικές και ουσιώδεις ενέργειες της Ομοσπονδίας,  όσον αφορά την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του νόμιμου εκπροσώπου αυτής στο Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Α.Ε.Α και σας υπενθυμίζουμε ότι οι πάντες κρινόμαστε όταν έρθει η ώρα…

    Σας αφιερώνουμε και μια μαντινάδα…

   «Καλοχαιρέτα τον πεζό

     όταν καβαλικέψεις

     για να σε χαιρετά

     κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις…»

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Με το υπ’ αρίθμ.: 1708/22 από 14-09-2022 έγγραφο μας, σας αιτηθήκαμε την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου, μέσω των συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2022 αναφέροντας ρητά τους λόγους σε αυτό, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των Υπηρεσιών και Μελών μας, υπηρετούντων στην πολυβασανισμένη Διεύθυνση μας. Προβλήματα που με την πάροδο του χρόνου θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο με την υποστελέχωση Υπηρεσιών από μεγάλο αριθμό μάχιμου προσωπικού.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα του εγγράφου μας και του σημερινού ‘φιάσκου’ με την ανακοίνωση ‘ μηδέν (0) θέσεων’ στο Νομό μας αλλά και στο σύνολο της Επικράτειας, μεσολάβησε η ανακοίνωση-διαταγή σας για ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη Δ.Α. Ηρακλείου, με προσωπικό δέκα έξι (16) αστυνομικών, με στελέχωση ‘άκουσον-άκουσον’ από το ήδη υπάρχον προσωπικό της οικείας Διεύθυνσης και μάλιστα από ένα συγκεκριμένο Α.Τ., το οποίο μάλλον έχετε κατά νου με τα έως τώρα δεδομένα να υποβαθμίσετε σε Αστυνομικό Σταθμό, ειδάλλως δε μπορούμε να κατανοήσουμε την απόφαση σας αυτή, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε σε καμία άλλη Δ.Α. τα εν λόγω γραφεία δε θα στελεχωθούν από μία μόνο Υπηρεσία.

Μετά το στρογγυλό μηδέν λοιπόν που λάβαμε από την Κυβέρνηση της οποία αποτελείτε κομμάτι και μάλιστα ισχυρότατο, κατά τις ανακοινώσεις – ‘παροχολογία’ στη Δ.Ε.Θ., ήρθε και η σημερινή ανακοίνωση ενός άλλου μηδενικού να καλύψει επάξια την αντιμετώπιση, την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση σας στον Έλληνα Αστυνομικό.

Δε θα σταθούμε στο οικονομικό κομμάτι μιας υποτιθέμενης πλέον ‘ονειρεμένης’ μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων του Αστυνομικού, καθώς θα φανούμε στα μάτια σας ‘καρμίρηδες’ και ‘επαίτες’ Μπορείτε και μόνοι σας να αντιληφθείτε αν ένας Αστυνομικός των εννιακοσίων (900) ευρώ μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς σε περιοχή εκτός του τόπου συμφερόντων του, ξυπνώντας κάθε πρωί με την ελπίδα να μετατεθεί σε αυτόν. Μια ελπίδα που με αποφάσεις σας, σαν τη σημερινή, μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός’.

Και κάπου εδώ γεννιούνται τα εξής εύλογα ερωτήματα:
Ως πότε θα επικαλείστε ως άλλοθι την αποδυνάμωση των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ. Αττικής όταν απασχολείτε έναν τεράστιο αριθμό Αστυνομικών σε στόχους μηδενικής (εδώ και μόνο κολλάει το μηδέν) σημασίας, όπως δημοσιογράφους, τηλεπερσόνες, επιχειρηματίες, βουλευτές που τους έχει ξεχάσει και ο πολίτης που τους ψήφισε και αναρίθμητους άλλους, αντί να τους ρίξετε στη μάχη του πεζοδρομίου και της ασφάλειας του πολίτη; Και αφού νοιάζεστε τόσο πολύ για τις Υπηρεσίες της Αττικής γιατί στερείτε το δικαίωμα κάποιων, έστω και λίγων, που επιθυμούν να μετατεθούν σε αυτές;
Ως πότε θα ενισχύονται Υπηρεσίες ανά το πανελλήνιο με ‘ταχυδακτυλουργικό’ τρόπο και ευρηματικές αποσπάσεις με το όποιο δημοσιονομικό κόστος αυτές επιφέρουν αντί να καλυφθούν τα κενά αυτών με μεταθέσεις;

Καλή λοιπόν η επικοινωνιακή πολιτική αλλά κάπου η ουσία χάνεται. Οι Επαρχιακές Διευθύνσεις στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού, οι ήδη υπηρετούντες συνάδελφοι επιβαρύνονται από την υπερεργασία αφού αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά, οι δε άλλοι που αδυνατούν να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους αναμένοντας επί σειρά ετών ασφυκτιούν από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, η ασφάλεια των πολιτών διακυβεύεται και όλο αυτό το ‘κοκτέιλ’ είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποτελέσει την ωρολογιακή βόμβα που κάποια στιγμή θα εκραγεί. Αν θα εκραγεί κατά τις επόμενες εκλογές, μήπως και λάβετε το μήνυμα, μόνο οι συνάδελφοι το γνωρίζουν.

ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ = 0 Μας έμαθαν στα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου και επανήλθατε εν έτη 2022 να μας το μάθετε ξανά. Ευχαριστούμε αλλά είναι αργά για μαθήματα!!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook