Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινούν από σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, κάτω από το βαρύ κλίμα της κρίσης, τα εκατοντάδες λουκέτα και το φόβο της τελικής κατάρρευσης πολλών επιχειρήσεων και της ανεργίας που θα προκύψει.

Ήδη, από τα τέλη της εορταστικής περιόδου και παρά το γράμμα του νόμου, το μεγαλύτερο ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων αναγκάστηκαν λόγω της ύφεσης να προβούν σε εκτεταμμένες εκπτώσεις ή προκρατήσεις εμπορευμάτων, καθώς οι ταλαιπωρημένοι καταναλωτές δεν έχουν διάθεση να αγοράσουν σε τιμές πολύ πάνω από το κόστος.  

Σύμφωνα με πηγές  του λιανεμπορίου, περί το 80% φθάνουν  οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν  κάνει προεκπτώσεις ενώ το κύμα των προσφορών από αύριο θα κινηθεί κατά πολύ επάνω από τα συνηθισμένα ποσοστά του -30%.  
 
Η κατάσταση αυτή θεωρείται μονόδρομος καθώς πάνω από 3.000 επιχειρήσεις – κυρίως στην ένδυση και υπόδηση – έβαλαν λουκέτο αμέσως μόλις μπήκε το 2012.  

Πάντως οι προσφορές  σε όλα τα είδη θα είναι μεγάλες  ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός  πως το υπουργείο Ανάπτυξης δεν  άσκησε φέτος πιέσεις κατά όσων αποδεδειγμένα  επικοινώνησαν τις προεκπτώσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook