φωτο από newsbeast.gr

Τροποποιήσεις στο τουφέκι εφόδου πέμπτης γενιάς Καλάσνικοφ AK-12 που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις της χώρας τους στον πόλεμο στην Ουκρανία κάνουν οι Ρώσοι. Στόχος είναι να αυξηθεί ο ρυθμός πυρός και οι χειριστές του να έχουν ευχερέστερο έλεγχο του επιλογέα βολής.

Στην έκδοση AK-12 που τέθηκε σε υπηρεσία από το 2018, όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας Καλάσνικοφ, Άλαν Λουσνίκοφ, στο RIA «θα απενεργοποιηθεί η επιλογή των δύο βολών και πλέον οι χειριστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα είτε σε βολή κατά βολή ή στην αυτόματη λειτουργία, ενώ θα υπάρχει επίσης προσαρμογέας στο κοντάκι».

«Στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα επιλέξαμε τεχνικές λύσεις, κατασκευάσαμε πρωτότυπο και το επιδείξαμε σε αντιπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας» επεσήμανε ο Άλαν Λουσνίκοφ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Καλάσνικοφ δεν διευκρίνισε πότε αναμένει ότι θα τεθεί σε υπηρεσία το τροποποιημένο τουφέκι. Περιορίστηκε να πει πως η εταιρεία βρίσκεται στη φάση της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων του νέου σχεδίου του τουφεκιού.

Το Καλάσνικοφ AK-12 είναι το βασικό τουφέκι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

Το AK-12, με διαμέτρημα 5,45 χιλιοστών και κάννη 415 χιλιοστών, που ανέπτυξε η βιομηχανία Καλάσνικοφ, είναι το βασικό τουφέκι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Έχει βελτιωμένη αξιοπιστία και ακρίβεια σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα του «Αβτομάτ Καλασνίκοβα» που σχεδίασε ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ και τέθηκε σε υπηρεσία το 1949 στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.

Στη βιομηχανία Καλάσνικοφ επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2014, τη χρονιά που η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία επέβαλαν δικές τους κυρώσεις στην εταιρεία φέτος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook