Ορμώμενος από τη χτεσινή παρουσία στα Χανιά του διευθύνοντος συμβούλου της Ryanair Eddie Wilson και της διευθύντριας πωλήσεων Chiara Ravara, τοποθετήθηκε στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου Χανίων της Τετάρτης (21/9) ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης μέρας” και δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, “γιατί να επιβάλλεται ο ειδικός φόρος τον χειμώνα; Κάποια συμφέροντα δεν θέλουν την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε επισκέπτες τοον χειμώνα. Ως νομάρχης με τις low cost είχα κάνει ανάλογη παρατήρηση. Να μην επιβάλλεται στα τότε κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια ο ειδικός φόρος, αλλά δεν έγινε δεκτό”.

Ο δήμαρχος Χανίων που ήταν παρών στις χτεσινές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ryanair επεσήμανε ότι, “υπάρχουν οι αεροπορικές εταιρείες που δηλώνουν διαθέσιμες να αυξήσουν τα δρομολόγια (και που οι κοινωνίες το ζητούν) και καποιες άλλες εταιρείες που αποτρέπουν αυτή τη διαδικασία. Χαρακτηριστικό οπως το έθεσε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair. Οι αριθμοί για τα Χανιά είναι υποπολλαπλάσιοι σε σχέση με άλλες περιοχές. Το αεροδρόμιο Πάφου, ας πούμε, έχει περισσότερη κίνηση από τα Χανιά και ακόμα και από το Ελ. Βενιζέλος σε ό,τι αφορά τις low xost εταιρείες”.

Και πρόσθεσε ο δήμαρχος: “Θέλουμε να πιέσουμε πολιτικά. Τον Ιούνιο στείλαμε όλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης επιστολή προς την κυβέρνηση να κάνει αξιολόγηση σε σχέση με οφέλη και ζημιές από τις εταιρείες low cost. Η Ryanair θέλει να μειωθούν τα τέλη τον χειμώνα. Οι αριθμοί δείχνουν ότι μια μείωση 12 ευρώ ανά επιβάτη δημιουργεί οφέλη για τις κοινωνίες. Αν η Fraport έχει απώλεια 12 ευρώ ανά άτομο θα ωφεληθούν όλοι. Oι κυβερνητικές αποφάσεις επηρεάζουν γενικότερες επιχειρηματικές κινήσεις. Είναι θέματα γνωστά στην κυβέρνηση. Προσπαθούμε όλοι οι τοπικοί φορείς”.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται προσπάθεια για “από κοινού”, συνάντηση όλων των φορέων μαζί με Fraport και Ryanair για το ζήτημα αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook