Τις τελευταίες ημέρες στελέχη της low cost εταιρείας Ryanair σε συναντήσεις που είχε με φορείς, μεταξύ αυτών και στα Χανιά, ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αεροπορική διασύνδεση στα αεροδρόμια. Τόνισαν ότι μόνο αν τα ελληνικά αεροδρόμια γίνουν ανταγωνιστικά όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα μπορεί η εταιρεία να συζητήσει την ανάπτυξη βάσεων της ryanair στην Ελλάδα και ζήτησαν την κατάργηση του φόρου ανά επιβάτη που επιβάλλεται στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου δεσμευόμενος να φέρει περισσότερους επιβάτες.

Όμως όπως φαίνεται η στάση του υπουργείου απέναντι στα αιτήματα της εταιρείας είναι αρνητική. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πηγές του υπουργείου Τουρισμού που ερωτήθηκαν σχετικά με την περίπτωση της Ryanair επιβεβαιώνουν στην «Κ» πως «του παρουσιάστηκε το πρόγραμμα κινήτρων που παρέχεται μέσω της χειμερινής καμπάνιας συνδιαφήμισης του ΕΟΤ», αλλά επίσης «του ξεκαθαρίστηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτά τα όσα ζητάει».

Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε και σήμερα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων όπου τονίστηκε η προσπάθεια να υπάρξει από κοινού συνάντηση στα Χανιά όλων των φορέων μαζί με Fraport και Ryanair για το ζήτημα αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook