Οι προσπάθειες, η μελέτη, η επιμέλεια και το ταλέντο τεσσάρων αριστούχων σπουδαστών του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων επιβραβεύτηκαν σήμερα Κυριακή 20/2 στην διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης απονομής υποτροφιών του Ωδείου.

Αναλυτικότερα την υποτροφία που έχει θεσπίσει το ίδρυμα «Ελ.Βενιζέλος» έλαβε η σπουδάστρια του φλάουτου με ράμφος Ελευθερία Λιοδάκη από την τάξη της Άννας Μαλεκάκη.

Τις δύο υποτροφίες του Βενιζέλειου Ωδείου έλαβαν : Ο Πέτρος Μάριος Κιτσαράς από την τάξη πιάνου της Θέτιδας Νικολοπούλου και ο Γιάννης Γιανουλάκης από την τάξη Κρητικής λύρας του Νεκτάριου Κλωστράκη.

Τέλος την υποτροφία του Ι.Μεντζελόπουλου στην μνήμη Δ.Καψωμένου έλαβε ο Μιχαήλ Ουρουτζόγλου από την τάξη κιθάρας του Αντώνη Λαδάκη.

Σε οικονομικό επίπεδο η υποτροφία αντιστοιχεί με τα μισά δίδακτρα της χρονιάς, όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ηθική επιβράβευση τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου για την Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη κα Μαρία Ροδουσάκη, επισημαίνοντας πως παρά την οικονομική κρίση οι σπουδαστές στο Βενιζέλειο Ωδείο δεν έχουν μειωθεί.

«Και φέτος που είναι μια αντικειμενικά δύσκολη οικονομικά χρονιά, δεν έχουμε μείωση μαθητών που παραμένουν περίπου 500 όπως και πέρυσι» είπε η κα Ροδουσάκη επισημαίνοντας πως «αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι Χανιώτες αγαπούν την παιδεία και ειδικά την μουσική, την υποστηρίζουν και θέλουν τα παιδιά τους να μάθουν μουσική, ανεξάρτητα με το αν θα τελειώσουν ή όχι. Και να έρθουν εδώ για κάποιες τάξεις , να έρθουν σε επαφή με ένα όργανο είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Όπως επισημαίνει η κα Ροδουσάκη η μουσική παιδεία προσφέρει αφενός μια δημιουργική απασχόληση και αφετέρου αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών.