Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα
  • 1 τσιαπάτα, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.

Βήμα 2

Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα στην κρέμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.

Βήμα 3

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε στο ψυγείο, αλλά βγάλτε την αρκετή ώρα πριν τη σερβίρετε.

Βήμα 4

Κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και ψήστε από κάθε πλευρά, μέχρι να φρυγανιστεί.

Βήμα 5

Σερβίρετε τη γκανάς σε ποτήρια, περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τους ανθούς αλατιού.

Βήμα 6

Αλείψτε τη φρυγανιά με ελαιόλαδο και σερβίρετε με τη γκανάς.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook