Σάλο προκάλεσε η είδηση που έγινε γνωστή χθες ότι μια νοσηλεύτρια υπέστη ηλεκτροπληξία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Η 25χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε σε θάλαμο covid του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν 11 ασθενείς, προκειμένου να τοποθετήσει ορό σε έναν ασθενή και χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς ακούμπησε στα γυμνά καλώδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, παρ’ όλο που η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ενημερωθεί για την κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση των γυμνών καλωδίων, δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε να μην βγει το θέμα στην επιφάνεια και να μην δοθεί συνέχεια, καθώς, όπως υποστηρίζει η πλευρά του νοσοκομείου, οι ευθύνες θα πέσουν στην τεχνική υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα.

Η γυναίκα, αφότου τη χτύπησε το ρεύμα, νοσηλεύτηκε στην καρδιολογική κλινική για 48 ώρες. Η υγεία της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν κινδυνεύει ωστόσο η γιατρός που την εξέτασε έκανε ρόλο για καρδιολογικές αρρυθμίες μετά το περιστατικό, χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ηλεκτροπληξίας.

Η νεαρή γυναίκα πήρε εξιτήριο μετά την 48ωρη παρακολούθησή της απ΄ τους γιατρούς.

Άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υγείας, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, και υπήρξε κινητοποίηση για την επιδιόρθωση των βλαβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι γιατροί και οι τεχνικοί είχαν ενημερώσει τον διοικητή για την κατάσταση και είχαν ζητήσει να μην λειτουργεί ο χώρος, καθώς πριν ήταν αποθήκη, ωστόσο δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση από την πλευρά του νοσοκομείου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook