Φωτογραφία από PublicDomainPictures από το Pixabay

Μποξέρ σε μπαρ της Ίου «έσπασε στο ξύλο» δυο Αυστραλούς τουρίστες γιατι εκνευρίστηκε, όταν ο ένας απο τα θύματα πέρασε από μπροστά του και τον ακούμπησε κατά λάθος με το χέρι του. Η απρόκλητη επίθεση τον έναν νεαρό σοβαρά στο κεφάλι, ο οποίος και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Ο θερμόαιμος Ελληνοαυστραλός αθλητής, μετά την επίθεση εξαφανίστηκε ενώ ειχε κανονίσει να δραπετεύσει απο το κυκλαδίτικο νησί με σκάφος, το οποιο περίμενε να τον παραλάβει κρυμμένος πισω απο έναν θάμνο. Όμως οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που σάρωσαν την περιοχή, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν, να του περασουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στον Εισαγγελέα.

Στο διαβιβαστικό της υπόθεσης αναφέρονται τα εξής: «Στις 3:35 ώρα 23ης Σεπτεμβρίου 2022, ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας από το κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων, για επεισόδιο μεταξύ θαμώνων σε κατάστημα μπαρ στη χώρα της Ίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων υπηκόων Αυστραλίας. Άμεσα μεταβήκαμε στο σημείο όπου βρισκόταν σταθμός ΕΚΑΒ και παραλάμβανε τους δύο παθόντες Αυστραλούς υπηκόους ηλικίας 30 ετών. Μας δήλωσαν προφορικά ότι ενώ διασκέδαζαν εντός του ανωτέρω καταστήματος μπαρ άντρας άγνωστος στους ίδιους, τους επιτέθηκε αναίτια γρονθοκοπώντας τους στο κεφάλι και στο σώμα και χτυπώντας τους με κλωτσιές ενώ βρίσκονταν στο έδαφος. Θαμώνες του καταστήματος ενημέρωσαν για το επεισόδιο, το οποίο έληξε προ της αφίξεως μας και μας περιέγραψαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του δράστη. Ήταν άντρας ψηλός, μελαμψός, άγνωστης καταγωγής, που φορούσε λευκό κοντομάνικο μπλουζάκι, ενώ όρισαν ως παθόντες τους δύο Αυστραλούς. Ανέφερε επίσης ότι ο δράστης γνωρίζουν ότι πιθανόν διαμένει σε ξενοδοχείο με μεγάλη παρέα ομοεθνών του. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μας παρέδωσε βίντεοληπτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται το συμβάν».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό «άμεσα ενεργήσαμε αναζητήσεις του δράση στην ευρύτερη περιοχή της Ίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ανώτερω ξενοδοχείο, που πιθανόν διέμενε. Οι αναζητήσεις μας συνεχίστηκαν αδιάλειπτα καθόσον ενημερώθηκαμε από την υπεύθυνη του ξενοδοχείου, ότι επρόκειτο να αναχωρήσουν μαζικά από το ξενοδοχείο ως τις 10:00 σήμερον. Παραμείναμε διακριτικά έξωθεν του ξενοδοχείου ως και την 10:00 ώρα και πέραν διατεταγμένου ωραρίου, όταν περιήλθε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο δράστης, είχε αποχωρήσει προ ολίγου απ’ το ξενοδοχείο με προορισμό τον λιμένα της Ίου και με σκοπό να αναχωρήσει από το νησί με ιδιωτικό σκάφος. Σπεύσαμε στον λιμένα της Ίου και τον εντοπίσαμε έξωθεν του ξενοδοχείου καθισμένο και κρυμμένο, από κοινού με φίλο του ομοεθνή του. Στην θέα των αστυνομικών έτρεξε αντίθετη κατεύθυνση, τον ακολουθήσαμε και λίγα μέτρα αργότερα τον συλλάβαμε. Οδηγήθηκε στο οικείο Τμήμα, ενώ ο πρώτος παθών διακομισθη με ελικόπτερο σε κλινική στην Αθήνα για περαιτέρω ιατρική εκτίμηση, καθότι φέρει τραύματα στο κεφάλι. Ο δράστης μετά την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην εισαγγελία πρωτοδικών Νάξου».

Μετά τη μεταγωγή του στον Εισαγγελέα Νάξου, ο μποξέρ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.’

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook