Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων θα γίνει την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη και το Σάββατο 1 Οκτώβρη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών!

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

“Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη…”
Για κάθε άνθρωπο που, διωγμένος από τον τόπο του, ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον. Για κάθε άνθρωπο που εκπέμπει σήμα κινδύνου και αγνοείται από τις αρχές. Μαζί με κάθε άνθρωπο που ζει δίπλα μας και βιώνει καθημερινά τη βία, την αδιαφορία, τον ρατσισμό. Ενώνουμε τις ματιές και τις φωνές μας, μοιραζόμαστε τις ανάγκες και τα όνειρά μας. Σκαρώνουμε από κοινού έναν διαφορετικό κόσμο, μια ζωή γεμάτη ποικιλομορφία, ισότητα, αλληλεγγύη.

Η φετινή μας συνάντηση θα είναι γεμάτη παιδικά παιχνίδια και δραστηριότητες, καλλιτεχνικά εργαστήρια (workshops), πολιτικές συζητήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και εκθέσεις, φαγητό και ποτό, μουσική και χορό, και πολλά άλλα!
Όπως κάθε χρονιά, η είσοδος θα είναι χωρίς αντίτιμο, με ελεύθερη συνεισφορά για τα έξοδα του Φεστιβάλ και τη στήριξη του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών.

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των δύο ήμερων

Παρασκευή 30/09/2022

18:00 “Οι yar aman συναντούν την μπάντα των ζώων”
18:30 Συζήτηση με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό ~ “Το διαρκές έγκλημα που συμβαίνει δίπλα μας”, Εισήγηση: Κατερίνα Δρακοπούλου, Δικηγόρος, Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων ~ Ας μιλήσουμε! Βιώματα προσφύγων και μεταναστριών

Μουσικό Πρόγραμμα
~ Twinsanity
~ Morninwoodz
~ ΦΑΚΑ
~ Dury Dava

Σάββατο 01/10/2022

18:00 Παράσταση Τσίρκο με ακροβατικά
19:00 Οι φορεσιές του κόσμου: Εργαστήρι κατασκευής χάρτινης κούκλας
18:00 Capoeira Workshop
19:00 “ Χανιά, Ποιους χωράει αυτή η πόλη;”, Ανοιχτή – συμμετοχική συζήτηση για το ζήτημα της στέγασης στην πόλη των Χανίων
21:00 Θεατρικό δρώμενο Τίτλος: Σώπα μη μιλάς …, Θεατρική ομάδα ΕΠΑ.Λ Ελ Βενιζέλου. Φως στην βία που απειλεί την ύπαρξή μας.

Μουσικό Πρόγραμμα
~ Μουσική και χορός από την Δυτική Αφρική
~ Tourlou The Band
~ bANDISTA

Και τις δύο μέρες
~ Παιχνίδια του κόσμου, οργανώνεται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων
~ Σκάκι
~ “Ματωμένα Πορτρέτα”, Έκθεση του Δημήτρη Αστερίου
~ “Πρόσφυγας δεν γεννιέσαι… γίνεσαι”, Εγκατάσταση του Γιώργου Γελαλή με θέμα το Προσφυγικό

αντιρατ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook