Για άλλη μια χρονιά,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση «Τρυγοπατήματα»  στην αυλή του Κρητικού Παραδοσιακού Σπιτιού Σούδας.

Στην αυλή του Κρητικού Παραδοσιακού Σπιτιού και φέτος είχε στηθεί μια κρεβατίνα με σταφύλια την οποία τρύγησαν τα παιδιά.

Στην συνέχεια φόρτωσαν τα σταφύλια σε κοφίνια και με άλογα μετέφεραν τα σταφύλια που ρίχτηκαν στο παραδοσιακό πατητήρι του συλλόγου, ενώ τα μικρά παιδιά μπήκαν στο πατητήρι και πάτησαν τα σταφύλια.

Από τον φρέσκο μούστο παρασκευάστηκε  μουσταλευριά η οποία προσφερόταν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε και ο γνωστός Σουδιανός Σταύρος Μυριδάκης για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στον πολιτιστικό σύλλογο και στην διατήρηση της ιστορικής και παραδοσιακής μνήμης στην Σούδα.

Στην βράβευση ήταν παρών και ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης ο οποίος έγινε παντού γνωστός για τον ρόλο του Ντόντου στο σήριαλ «Κομάντα και Δράκοι».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο μουσικοχορευτικός όμιλος «Αροδαμός».

Τα “Τρυγοπατήματα” ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με τα μικρά παιδιά να φτιάχνουν κατασκευές απο πλαστελίνη με θέμα το αμπέλι, το πατητήρι, ζωγράφισαν με το ίδιο θέμα ενώ υπήρχε και παράσταση καραγκιόζη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook