Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα απαιτούμενα μέσα από αστυνομία, ενώ στην προσπάθεια συνεισφέρουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Βασικό ρόλο στις έρευνες πάντως παίζει και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων που συνδράμει, εκτός από τους εκπαιδευμένους άνδρες της, με drone, εκπαιδευμένο σκύλο κτλ.

Το θετικό αποτέλεσμα ως τώρα, δεν έχει έρθει, παρόλα αυτά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Flashnews.gr το μεσημέρι της Κυριακής (25/9) οι έρευνες σταμάτησαν αφού πλέον είχαν ερευνηθεί όλα τα πιθανά σημεία. Πλέον κάποια στοιχεία μπορεί να δώσουν οι ανακρίσεις που επίκεινται αλλά και οι κάμερες (drone). Εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία, οι έρευνες θα συνεχιστούν την Δευτέρα (26/9) κάτω από νέες συνθήκες και έχοντας οι διασώστες, νέα δεδομένα στα χέρια τους.

Πώς είναι η αγνοούμενη

Υπενθυμίζεται ότι η 75χρονη έχει καστανά μάτια, ύψος 1,50μ και είναι εύσωμη.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μαύρη μπλούζα, μαύρη φούστα και μαύρες παντόφλες. Κρατούσε ένα ξύλο, αντί για μπαστούνι.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το βράδυ της 23/09/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

Και εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΠΟΜΕΑ Χανίων στην προσπάθεια εύρεσης της ηλικιωμένης

Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Σημαντικός ο ρόλος του “Μάμπα” στις έρευνες – Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων

Ο Μάμπα που συμμετέχει στις παραπάνω έρευνες εκπαιδεύεται καθημερινά στην έρευνα και διάσωση αγνοουμένων σε μονοπάτια, ανοιχτό πεδίο και συντρίμμια. Ο σκύλος και ο χειριστής του συμμετέχουν σε σεμιναρια με εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικούς του αντικειμένου. Ετοιμάζεται για τις εξετάσεις και την πιστοποιηση σε παγκόσμιο οργανισμό έρευνας κ διάσωσης για σκύλους.

Έχει συμμετάσχει σε πολλες έρευνες στο Νομό Χανίων, όπου σύμφωνα με τις οδηγιες των αρχών, αναλαμβάνει να ερευνήσει μεγάλες εκτάσεις, με σκοπό τη διάσωση αγνοουμένων.

Ο Μάμπα “εν δράσει”…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook